Skip to main content

Καταλανικό πάρτι στη Μαδρίτη

REUTERS/Susana Vera

Η Μπαρτσελόνα διέλυσε τη Ρεάλ με 4-0 μέσα στο σπίτι της και αποσπάστηκε έξι βαθμούς από την «Βασίλισσα» στο πρωτάθλημα

Μια Μπαρτσελόνα εκτυφλωτική, βγαλμένη από τις χρυσές ημέρες που η θρυλική τριάδα Μέσι, Τσάβι, Ινιέστα βρισκόταν στο απόγειό της, σκόρπισε την πρωταθλήτρια Ισπανίας κι Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» με 4-0.

Οι νεανικοί «Μπλαουγκράνα» έδωσαν παράσταση μέσα στο αντίπαλο κάστρο και ταυτόχρονα ένα ηχηρό χαστούκι στην «Βασίλισσα» και τον πρόεδρό της, Φλορεντίνο Πέρεθ, αποδεικνύοντας ότι οι ομάδες χτίζονται, όπως κάνει τώρα ο Χάνσι Φλικ στην Βαρκελώνη και όχι «ξεμυαλίζοντας» παίκτες άλλων ομάδων για τους πάρουν ελεύθερους (Μπαπέ).

Ύστερα από 11 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα η Μπαρτσελόνα απέχει από την (δεύτερη) αιώνια αντίπαλό της 6 βαθμούς και δείχνει πολύ σταθερή σε υψηλό επίπεδο απόδοσης. Πάντως, το πρώτο ημίχρονο στην ισπανική πρωτεύουσα επ΄ ουδενί δείκνυε τι θα επακολουθήσει.

Με τον ρυθμό γρήγορο εξαρχής αλλά το αποτέλεσμα 0-0, ο μέγας σκόρερ Λεβαντόφσκι πάγωσε το «Μπερναμπέου» δύο φορές σε τρία λεπτά γράφοντας το 0-2 με τα γκολ του στο 54΄ και το 56΄.

Σοκαρισμένη η Ρεάλ δέχθηκε και τρίτο γκολ από τον Γιαμάλ στο 77΄, για να κλείσει το σκορ ο Ραφίνια (είχε χατ-τρικ απέναντι στην Μπάγερν την Τετάρτη) στο 84΄ και να δώσει το έναυσμα για τρελό πανηγύρι στην πρωτεύουσα της Καταλονίας.