Skip to main content

Ευρωπαίος Ολυμπιακός πήρε το «διπλό» στο Μάλμε

Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, μακράν την καλύτερη εφετινή εμφάνισή τους κι έφτασαν δίκαια στη νίκη

Με πολύ μεγάλη νίκη έφυγε από το Μάλμε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε της ομώνυμης πρωταθλήτριας Σουηδίας 1-0 με καταπληκτικό γκολ του Ελ Κααμπί ύστερα από ενέργεια κλάσης του Ζέλσον, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής για τη League Phase του Europa League.

Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τους 6 βαθμούς και στις 7 Νοεμβρίου (19:45) περιμένουν τους Ρέιντζερς της Γλασκώβης στο «Γ. Καραϊσκάκης» σε ένα κομβικό παιχνίδι, καθώς σε περίπτωση νέας νίκης θα έχουν κάνει το μεγαλύτερο βήμα για τα νοκ άουτ παιχνίδια της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε μεγάλη εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, περιόρισε τους γηπεδούχους και αν οι φιλοξενούμενοι είχαν καλύτερη τελική πάσα, τότε οι τρεις βαθμοί θα μπορούσαν να έχουν έρθει πιο εύκολα.

Σε κάθε περίπτωση, η πειραϊκή ομάδα άφησε πίσω το έκτρωμα που εμφανίστηκε απέναντι στον Λεβαδειακό, θύμισαν το συγκρότημα που μεγαλούργησε πέρυσι στο Conference League και άφησαν πίσω μια από τις συνδιεκδικήτριες για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με το «πόδι στο γκάζι» και μόλις στο 10΄ το αριστερό δοκάρι του Νταλίν έσωσε για πρώτη φορά την Μάλμε. Ο Ορτέγκα αποχώρησε τραυματίας στο 11΄ δίνοντας τη θέση του στον Πιρόλα, που επίσης αποχώρησε λαβωμένος στο 78΄, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν ασταμάτητοι και άνοιξαν το σκορ στο 30΄.

Ο Ζέλσον Μαρτίνς πήρε την μπάλα στο μισό της ομάδας του, πέρασε δύο αντίπαλους κι έφυγε γρήγορα μπροστά βρίσκοντας σε σωστό τάιμινγκ τον Ελ Κααμπί, ο οποίος πλάσαρε έξοχα για το 0-1 και το 8ο φετινό τέρμα του σε 11 παιχνίδια.

Η Μάλμε μπήκε με διάθεση να πιέσει την εστία του Τζολάκη στο δεύτερο μέρος και για ένα δεκάλεπτο το πέτυχε αλλά χωρίς να χάσει την κλασική ευκαιρία. Αντίθετα, ήταν οι Πειραιώτες που άγγιξαν το δεύτερο γκολ στο 68΄, όταν ο Ροντινέι έβγαλε τον Ελ Κααμπί απέναντι στον Νταλίν, αλλά ο Σουηδός γκολκίπερ απέκρουσε.

Ο Μαροκινός ήταν ο πρωταγωνιστής και στη μεγάλη ευκαιρία να κλειδώσει το παιχνίδι η ομάδας του, καθώς κέρδισε πέναλτι από τον Νταλίν στην πάσα του ιδιαιτέρως διακριθέντα Κοστίνια, την εκτέλεσή του ανέλαβε ο ίδιος αλλά ενώ ξεγέλασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα έστειλε την μπάλα άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι.