Skip to main content

Από μηχανής θεός ο Μπάμπα έσωσε τον ΠΑΟΚ

Κακός σε δεύτερο κατά σειρά ευρωπαϊκό παιχνίδι στην Τούμπα ο «Δικέφαλος», πήρε τον πρώτο βαθμό στο Europa League αποσπώντας ισοπαλία από την Πλζεν

Με γκολ του Μπάμπα Ράχμαν στις καθυστερήσεις, ο ΠΑΟΚ απέφυγε μια τρίτη ήττα σε τρία παιχνίδια στη στη League Phase του Europa League, που θα ήταν η δεύτερη συνεχής στην Τούμπα.

Μετά το 1-3 στην Πόλη από τη Γαλατασαράι στην πρεμιέρα της διοργάνωσης και το 0-1 από την Στεάουα στη Θεσσαλονίκη, η μακεδονική ομάδα έφτασε σε ηρωική όπως εξελίχθηκε εντός έδρας ισοπαλία (2-2) απέναντι στη Βικτόρια Πλζεν, καθώς ως το 84ο λεπτό έχανε με 0-2.

Το συγκρότημα του Ρασβάν Λουτσέσκου ήταν κακό στο πρώτο ημίχρονο και μόλις στο 2ο λεπτό στάθηκε τυχερό, καθώς σε εντελώς οριακή φάση ακυρώθηκε το γκολ των Τσέχων που σημείωσε ο Αντού.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν έλαβαν υπόψη την… προειδοποιητική βολή και το πλήρωσαν εν τέλει στο 31΄ όταν ο Χάβελ έγραψε το 0-1, με το γκολ να ακυρώνεται αρχικά ως οφσάιντ αλλά να το επικυρώνει ο VAR.

Σαν να μην έφτανε αυτό ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια έχοντας διαφορά δύο τερμάτων, καθώς στο 39΄ ο Βίντρα έγραψε το 0-2.

Στο 70΄ ο Ντουέ άφησε τους φιλοξενούμενους με 10 παίκτες και οι γηπεδούχοι ανέβασαν την πίεσή τους, με τον Τισουντάλι να μειώνει στο 84΄ και τον Μπάμπα να ισοφαρίζει στο 90΄+3, χαρίζοντας το βαθμό στην ομάδα του.

Την 4η αγωνιστική (7/11, 22:00) ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» και οι Τσέχοι θα υποδεχθούν τη Ρεάλ Σοσιεδάδ.