Skip to main content

Η Ατλέτικο Μαδρίτης άσκησε έφεση για το πέναλτι που την καταδίκασε

REUTERS/Juan Medina

Οι «Ροχιμπλάνκος» πνέουν μένεα κατά του Ιταλού διαιτητή Μάρκο Γκουίντα και του VAR Παϊρέτο που δεν ακύρωσε την απόφαση του πρώτου

Την επομένη της ήττας από την ηρωική (και λίγο τυχερή) Λιλ στο στάδιο Metropolitano για την 3η αγωνιστική στο Champions League (1-3), η Ατλέτικο Μαδρίτης εξακολουθεί να είναι πολύ θυμωμένη με το πολύ γενναιόδωρο πέναλτι που καταλογίστηκε υπέρ των Γάλλων στο 71ο λεπτό.

Η επιτυχής εκτέλεση της εσχάτης των ποινών από τον Τζόναθαν Ντέιβιντ έδωσε το προβάδισμα στους «Λιλουά» με 2-1 και ουσιαστικά καταδίκασε τους «Ροχιμπλάνκος» σε μια εντός έδρας ήττα.

Ως εκ τούτου, ο σύλλογος της Μαδρίτης κατέθεσε επίσημη προσφυγή στην UEFA αυτή την Πέμπτη για να καταγγείλει αυτό που θεωρεί αδικία, σύμφωνα με πληροφορίες της ισπανικής εφημερίδας Marca.

Ένα μπέρδεμα στην περιοχή των γηπεδούχων ώθησε τον διαιτητή της αναμέτρησης, τον Ιταλό Μάρκο Γκουίντα, να υποδείξει το σημείο του πέναλτι για φάουλ του Κόκε στον Μπένζαμιν Αντρέ, κάτι που δεν ήταν πολύ εμφανές ωστόσο κατά την επανεξέταση της φάσης.

Η Ατλέτικο, έξαλλη που ο επίσης Ιταλός VAR Λούκα Παϊρέτο δεν ανέτρεψε την απόφαση του διαιτητή, αποδοκίμασε έντονα το κατά φαντασία πέναλτι, που όμως είχε σημαντικό αντίκτυπο στο τελικό αποτέλεσμα ενός τόσο σημαίνοντα αγώνα, ο οποίος μπορεί να κρίνει την πρόκριση στον επόμενο γύρο.