Skip to main content

Μπαρτσελόνα από τα παλιά, ξέσπασε η Σίτι

REUTERS/Albert Gea

Η Λίβερπουλ πέρασε από την έδρα της Λειψίας και μαζί με τους «συμπατριώτες» της Άστον Βίλα είναι οι μόνες ομάδες με απόλυτο νικών στο φετινό Champions League

Μια φοβερή και τρομερή Μπαρτσελόνα έκανε σκόνη και θρύψαλα την Μπάγερν Μονάχου συντρίβοντάς την με 4-1 στη Βαρκελώνη, στο κατ΄ ευφημισμό όπως αποδείχθηκε ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής.

Με τον Ραφίνια να ντύνεται… Λεβαντόφσκι σε μια βραδιά καριέρας, στην οποία έκανε χατ-τρικ απέναντι στον Νόιερ που δεν προλάβαινε να μαζεύει την μπάλα από τα δίχτυα του, η ομάδα του Χάνσι Φλικ απέδειξε ότι επιστρέφει στο ευρωπαϊκό προσκήνιο.

Ο Βραζιλιάνος διεθνής επιθετικός έγινε έτσι μόλις ο πέμπτος παίκτης στην Ιστορία της διοργάνωσης που φτάνει σε χατ-τρικ απέναντι στους Βαυαρούς, που ηττήθηκαν για δεύτερη συνεχή φορά καθώς είχε προηγηθεί το 0-1 στο «Βίλα Παρκ».

Με γκολ του Νούνιες στο 27ο λεπτό, η Λίβερπουλ πέρασε αλώβητη από την πολύ δύσκολη έδρα της Λειψίας, έκανε το «3Χ3» και οδηγεί την κούρσα στη League Phase της διοργάνωσης μαζί με την απίστευτη Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι.

Η Μάντσεστερ Σίτι βρήκε νωρίς το 1-0 στο «Έτιχαντ» απέναντι στην Σπάρτα Πράγας και στο δεύτερο ημίχρονο σκόραρε άλλες τέσσερις φορές, δύο εκ των οποίων με τον Χάαλαντ, για να φτάσει στο ευρύτατο 5-0 απέναντι στους Τσέχους.

Σε «Μετροπολιτάνο» και «Ντα Λουζ» σημειώθηκαν οι δύο μίνι εκπλήξεις της Τετάρτης, καθώς μετά την Ρεάλ Μαδρίτης η Λιλ νίκησε και την Ατλέτικο, με 3-1, ενώ η Φέγενορντ έφυγε από την Λισσαβόνα έχοντας επιβληθεί με το ίδιο σκορ της Μπενφίκα.

Η άσημη Μπρεστ υποχρέωσε σε ισοπαλία (1-1) την πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπάγερ Λεβερκούζεν, ενώ Ίντερ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ έφυγαν με νίκες από τις έδρες των Γιανγκ Μπόις (Ελβετία) και Σάλτσμπουργκ, αντίστοιχα.

Αποτελέσματα και σκόρερ (Τετάρτη 23/10):

  • Αταλάντα – Σέλτικ 0-0
  • Μπρεστ – Λεβερκούζεν 1-1 (39΄ Μελού – 24΄ Βιρτς)
  • Μάντσεστερ Σίτι – Σπάρτα Πράγας 5-0 (3΄ Φόντεν, 64΄ Στόουνς, 58΄, 68΄ Χάαλαντ, 89΄ πεν. Ματέους Νούνιες)
  • Λειψία – Λίβερπουλ 0-1 (27΄ Νούνιες)
  • Μπαρτσελόνα – Μπάγερν 4-1 (1΄, 45΄ Ραφίνια, 36΄ Λεβαντόφσκι – 18΄ Κέιν)
  • Ατλέτικο Μαδρίτης – Λιλ 1-3 (8΄ Άλβαρες – 61΄ Ζεγκρόβα, 74΄πεν., 89΄ Ντέιβιντ)
  • Μπενφίκα – Φέγενορντ 1-3 (66΄ Ακτούρκογλου – 12΄ Ουέντα, 33΄, 90΄+2 Μιλάμπο)
  • Σάλτσμπουργκ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0-2 (49΄ Κουλένοβιτς, 84΄ Πέτκοβιτς)
  • Γιουνγκ Μπόις – Ίντερ 0-1 (90΄+3 Τιράμ)