Skip to main content

Μαγικός Βινίσιους, στα ψηλά οι «Χωριάτες»

REUTERS/Susana Vera

Με τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ της σε εκπληκτική βράδυ η Ρεάλ έκανε τρομερή ανατροπή στη Μαδρίτη απέναντι στην Ντόρτμουντ

Η «πεντάρα» της Ρεάλ Μαδρίτης στην Ντόρτμουντ, το «3Χ3» της Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι και το «διπλό» της Στουτγάρδης στο Τορίνο απέναντι στη Γιουβέντους ήταν τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν στις αναμετρήσεις της Τρίτης, για την 3η αγωνιστική στο Champions League.

Το ζευγάρι του περυσινού τελικού συναντήθηκε στο «Μπερναμπέου», που πάγωσε βλέποντας τους Γερμανούς να προηγούνται με 2-0 στο ημίχρονο και να κρατούν το σκορ για μία ώρα.

Η μείωση του σκορ από τον Ρούντιγκερ σήμανε την κατάρρευση των Βεστφαλών και η «Βασίλισσα», με έναν εκπληκτικό Βινίσιους, έφερε το παιχνίδι «τούμπα» με ένα ανεπανάληπτο επιθετικό κρεσέντο, που απέφερε το τελικό 5-2.

Η Άστον Βίλα οδηγεί την κούρσα στη βαθμολογία με την τρίτη νίκη της, αλλά και παιχνίδι περισσότερο από Λίβερπουλ, Λεβερκούζεν, Μπενφίκα και Μπρεστ, που παίζουν την Τετάρτη.

Οι «Χωριάτες» νίκησαν στο «Βίλα Παρκ» την Μπολόνια, που είχε βασικό στην ενδεκάδα της τον Μπάμπη Λυκογιάννη ενώ η έτερη αγγλική ομάδα που έπαιξε την Τρίτη, η Άρσεναλ, επιβλήθηκε δύσκολα με 1-0 της Σαχτάρ Ντόνετσκι στο «Εμιρέιτς».

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας πέρασε εύκολα το εκτός έδρας εμπόδιο της Στουρμ Γκρατς (2-0), ενώ η Τζιρόνα πανηγύρισε την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη στην Ιστορία της νικώντας με 2-0 τη Σλόβαν Μπρατισλάβα.

Μεγάλη επιτυχία και για την Στουτγάρδη με 1-0 επί της Γιουβέντους στο Τορίνο με γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν δεν απέφυγε το στραβοπάτημα μένοντας στο 1-1 με την Αϊντχόφεν στη γαλλική πρωτεύουσα.

Αποτελέσματα και σκόρερ:

  • Μίλαν – Κλαμπ Μπριζ 3-1 (34΄ Πούλισικ, 61΄, 71΄ Ράιντερς – 51΄ Σαμπέ)
  • Μονακό – Ερυθρός Αστέρας 5-1 (20΄, 70΄ Μιναμίνο, 45΄+4 Εμπολό, 54΄ Σινγκό, 90΄+6 Ακλιούς – 27΄ πεν. Εντιαγέ)
  • Παρί Σεν Ζερμέν – Αϊντχόφεν 1-1 (55΄ Χακίμι – 34΄ Λανγκ)
  • Γιουβέντους – Στουτγκάρδη 0-1 (90΄+2 Τουρέ)
  • Άρσεναλ – Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-0 (29΄ αυτ. Ρίζνικ)
  • Άστον Βίλα – Μπολόνια 2-0 (55΄ ΜακΓκιν, 64΄ Ντουράν)
  • Τζιρόνα – Σλόβαν Μπρατισλάβα 2-0 (42΄ Γκουτιέρες, 73΄ Χουάνπε)
  • Στουρμ Γκρατς – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 0-2 (23΄ Σάντος, 53΄ Γκιοκέρες)
  • Ρεάλ Μαδρίτης- Ντόρτμουντ 5-2 (60΄ Ρούντιγκερ, 63΄, 86΄, 90΄+3 Βινίσιους, 83΄ Βάσκεθ –  30΄ Μάλεν, 34΄ Γκίτενς)