Skip to main content

Η La Liga στέλνει το Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μ. στο Μαϊάμι

Η προσπάθεια ήταν μπλοκαρισμένη από τους κανονισμούς της FIFA αλλά αυτό θα αλλάξει σύντομα

H εξωδικαστική συμφωνία μεταξύ της FIFA και της Relevent Sports, μιας αμερικανικής εταιρείας που ειδικεύεται στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων, έχει ανοίξει ένα ολοένα και πιο πιθανό σύνορο για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο: τη διεξαγωγή αγώνων εθνικών πρωταθλημάτων σε ξένες χώρες.

Μια πρακτική που βλέπει το NFL ως σημαντικό πρωταγωνιστή για χρόνια και την οποία η Relevent ήθελε επίσης να εισαγάγει στη La Liga. Μια προσπάθεια μπλοκαρισμένη από τους κανονισμούς της FIFA, η οποία ωστόσο θα αλλάξει τους επόμενους μήνες, ανοίγοντας ουσιαστικά αυτή τη δυνατότητα.

Κι αν τα άλλα ευρωπαϊκά εθνικά πρωταθλήματα σκέφτονται ακόμα αυτό το ενδεχόμενο, η La Liga δεν θέλει να χάσει χρόνο. Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα El Pais, φαίνεται ότι η κορυφαία ισπανική Λίγκα έχει ήδη προσδιορίσει ποιος αγώνας θα γίνει στο εξωτερικό κι επέλεξε επίσης σε ποια πόλη θα διεξαχθεί.

Οι φήμες οδηγούν στο Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης, έναν αγώνα για την 18η ημέρα της La Liga 2024-25 που θα διεξαχθεί μεταξύ 22 και 23 Δεκεμβρίου φέτος, με πιθανότερη έδρα στο Μαϊάμι.

Μια επιλογή στην οποία δύσκολα θα ήταν αντίθετη η FIFA, η οποία όμως θα απαιτούσε την έγκριση της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της UEFA.

Εκτός από την επικείμενη αλλαγή στους κανονισμούς της FIFA, η πιθανότητα να δούμε έναν αγώνα της La Liga να παίζεται πέρα από τα ισπανικά σύνορα είναι ακόμη πιο συγκεκριμένη χάρη στην αλλαγή στην κορυφή της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (RFEF).

Τον περασμένο Μάιο, το Συμβούλιο της FIFA ενέκρινε τη δημιουργία μιας ομάδας εργασίας με την ίδια τη Relevent, με στόχο να φέρει αγώνες από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στη Βόρεια Αμερική, αλλά μέσω σαφών και κοινών κανονισμών για όλα τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Σημαντική ασίστ σε αυτή την πρωτοβουλία δίνει το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα δεν θα παίξει στο «Καμπ Νόου» με την Ατλέτικο, αλλά ξανά στο Μόνζουικ, κι αυτό καθιστά ευκολότερη την αντιμετώπιση μιας μετακίνησης στο εξωτερικό.