Skip to main content

Στο στόχαστρο του Λομάκιν η Ουντινέζε

Ποιος είναι ο Ρώσος επιχειρηματίας που θα ήθελε να αναλάβει τον σύλλογο που κατέχει η οικογένεια Πότσο, ιδιοκτήτρια της Γουότφορντ στην Αγγλία;

Ονομάζεται Σεργκέι Λομάκιν, είναι 51 ετών, Ρώσος αλλά με κυπριακό διαβατήριο και προσωπική περιουσία 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που τον τοποθετεί στην 1.951η θέση της κατάταξης του Forbes για τους πλουσιότερους άνδρες στον πλανήτη.

Οι τελευταίες διεθνείς φήμες -όπως αναφέρει η Corriere dello Sport- τον θέλουν να ενδιαφέρεται για την Ουντινέζε, έναν σύλλογο που βρίσκεται σταθερά στα χέρια της οικογένειας Πότσο από το 1986.

Σύμφωνα με την ιταλική αθλητική εφημερίδα, ο Λομάκιν έχει ήδη έρθει σε επαφή με την οικογένεια Πότσο (η οποία ελέγχει και τη Γουότφορντ στην Αγγλία) για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα αναφέρει μια άλλη εφημερίδα, η Messaggero Veneto, οι Πότσο δεν θα ήθελαν να αποσυρθούν από το ποδόσφαιρο και κυρίως από την Ουντινέζε.

Αντ΄ αυτού προτιμούν να δεχτούν μια συνεργασία για την ανάπτυξη του συλλόγου στο μέλλον, θέτοντας τους εαυτούς τους ως εγγυητές του έργου, όπως συνέβη στο Μπέργκαμο με την Αταλάντα όπου επικεφαλής παραμένει η οικογένεια Περκάσι, παρά την είσοδο του αμερικανικού fund La Dea του Στίβεν Παλιούκα.

Η απάντηση της Ανατολικής Ευρώπης στο CFG

Το όνομα του Λομάκιν δεν είναι νέο στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Στο πρόσφατο παρελθόν, οι New York Times τον όρισαν ως «η απάντηση της Ανατολικής Ευρώπης στο City Football Group», παραπέμποντας στο δίκτυο ομάδων σε όλο τον κόσμο του οποίου ηγείται η Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Λομάκιν ελέγχει αυτήν τη στιγμή την RFS Ρίγα (Λετονία), την Πάφο (Κύπρος) και τη Ροντίνα Μόσχας (Β΄ Εθνική). Ο επιχειρηματίας έχει κατοικία στην Κύπρο (που του επιτρέπει να αποφύγει να καταλήξει στη μαύρη λίστα όπως άλλοι Ρώσοι επιχειρηματίες), αλλά στην πραγματικότητα μένει στον πύργο Buji Khalifa στο Ντουμπάι.

Βασική δραστηριότητά του είναι το λιανικό εμπόριο και είναι ο ιδρυτής της Fix Price, μια αλυσίδα εκπτώσεων με περίπου 4.000 τοποθεσίες στη Ρωσία, τη Γεωργία, τη Λευκορωσία, τη Λετονία και το Ουζμπεκιστάν.

naftemporiki.gr