Skip to main content

Η Σαουδική Αραβία θέλει τους συλλόγους της στο Champions League

Φιλοδοξία της σαουδαραβικής Λίγκας είναι να φέρει το προϊόν της ενώπιον όσο μεγαλύτερου κοινού μπορεί

Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της Σαουδικής Αραβίας θα καλωσόριζαν με ενθουσιασμό μια πρόσκληση συμμετοχής στο UEFA Champions League, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Αλ Χιλάλ.

Ο σύλλογος του Ριάντ είναι ένας από τους ασιατικούς γίγαντες κι αυτή τη στιγμή ηγείται της Σαουδικής Pro League, παρά την απουσία του κορυφαίου παίκτη του, Νεϊμάρ, ο οποίος οσονούπω επιστρέφει σε πλήρη φυσική κατάσταση, μετά τη ρήξη του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου του.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, απέκλεισε πέρυσι το ενδεχόμενο συμμετοχής σαουδαραβικών ομάδων στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης, αλλά αυτές οι δηλώσεις δεν πτόησαν το ενδιαφέρον των συλλόγων, εάν αλλάξει το σενάριο στο μέλλον.

«Δεν έχω ιδέα πόσο εφικτό είναι, αλλά θα ήμουν ανόητο να πω ότι δεν θα μου άρεσε», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Αλ Χιλάλ, Εστέβες Καλζάδα, στο The Summit, μια εκδήλωση που έλαβε χώρα στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ηγετών στο Λονδίνο.

«Η φιλοδοξία μας είναι να φέρουμε το προϊόν μας μπροστά σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και το Champions League είναι ίσως η πιο σημαντική διασυλλογική διοργάνωση στον κόσμο», είπε.

Μία διοργάνωση στην οποία πάντως θα παίξει σίγουρα η Αλ Χιλάλ είναι το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA.

Το τουρνουά των 32 ομάδων υπήρξε ο καταλύτης για δύο αγωγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της FIFA, λόγω των φόβων ότι το «ξεχειλωμένο» καλαντάρι δυνητικά θα μπορούσε να βλάψει τα εθνικά πρωταθλήματα και την υγεία των παικτών.

Ο Καλζάδα και η Αλ Χιλάλ, ωστόσο, βλέπουν τα πράγματα πολύ πιο θετικά και, πράγματι, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες για να παίξουν απέναντι σε ευρωπαϊκές ομάδες.

«Κατανοώ την ανησυχία για τον αριθμό των αγώνων, αλλά είναι ίσως η πιο σημαντική διοργάνωση της σεζόν για εμάς», υπογράμμισε.

«Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να προβάλλουμε τον εαυτό μας στον κόσμο κι επίσης να δούμε το επίπεδό μας σε σύγκριση με αυτές τις ευρωπαϊκές ομάδες. Όσο πιο συχνά μπορούμε να παίζουμε απέναντι σε ευρωπαϊκές ομάδες, τόσο το καλύτερο», κατέληξε.

naftemporiki.gr