Skip to main content

Υπέροχο ντέρμπι «χ»ωρίς νικητή στη Νέα Φιλαδέλφεια

(ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 στην Opap Arena σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι

Στο μεγάλο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής στη Νέα Φιλαδέλφεια, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά παρέμεινε στη κορυφή της Super League με 17 βαθμούς, έχοντας ως «συγκάτοικο» τον Άρη ενώ η Ένωση είναι στη τρίτη θέση στο -2 από την κορυφή.

Ο ΠΑΟΚ πάτησε το χορτάρι της Νέας Φιλαδέλφειας πολύ δυναμικά και στο 14′ είχε μια τεράστια ευκαιρία, με τον Οζντόεφ να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι, μετά και την παρέμβαση του Στρακόσα. Η υπεροχή της ομάδας του Λουτσέσκου καρποφόρησε ένα λεπτό αργότερα όταν ο Μπάμπα Ράχμαν από κοντά άνοιξε το σκορ, έπειτα από στατική φάση.

Η ΑΕΚ μετά το 20′ ανέβασε την απόδοσή της και στο 25′ ο Πιερό με τρομερή ατομική ενέργεια έφερε το ματς στα ίσια. Μετά την κάθετη του Κοϊτά, ο Αϊτινός φορ πήγε… βόλτα τον αντίπαλο στόπερ και με πλασέ νίκησε τον Κοτάρσκι.

Στο 38′ ο κίπερ του ΠΑΟΚ νίκησε τον Ρότα σε μεγάλη «κιτρινόμαυρη» στιγμή, με το ημίχρονο να μένει στο 1-1, έπειτα από σαράνταπέντε λεπτά τρομερού ρυθμού, έντασης και καλού ποδοσφαίρου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας αλλά όχι και τις ευκαιρίες για να απειλήσει, «φωνάζοντας» για μαρκάρισμα του Μπάμπα εντός περιοχής στον Γκαρσία. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε πιο άμεσα και είχε μια καλή στιγμή με σουτ του Ζίβκοβιτς που πρόλαβε ο Ρότα να το κοντράρει.

Η Ένωση είχε ένα σουτ του Οντουμπάτζο στο 87′ που πέρασε άουτ, οι δύο «δικέφαλοι» μοιράστηκαν βαθμούς κι εντυπώσεις, καθώς το σκορ δεν άλλαξε ούτε και στα τελευταία λεπτά του αγώνα.