Skip to main content

Δεν αφήνει την κορυφή η Λίβερπουλ

REUTERS/Phil Noble

Ο Άρνε Σλοτ έγινε ο πρώτος τεχνικός των «Κόκκινων» που κέρδισε 10 από τους πρώτους 11 αγώνες του

Η Λίβερπουλ επέστρεψε στην κορυφή της Premier League με τη νίκη επί της Τσέλσι στο Άνφιλντ (2-1), καθώς το εξαιρετικό ξεκίνημα του προπονητή Άρνε Σλοτ στον πάγκο των Κόκκινων» συνεχίζεται.

Ο Ολλανδός είναι ο πρώτος τεχνικός της Λίβερπουλ που κέρδισε 10 από τους πρώτους 11 αγώνες του, με την τελευταία νίκη να διατηρεί την ομάδα του στην κορυφή, έναν βαθμό μακριά από τη Μάντσεστερ Σίτι μετά τη δραματική νίκη της στο «Μολινό» νωρίτερα την Κυριακή.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ έβαλε μπροστά την Λίβερπουλ από το σημείο του πέναλτι ύστερα από 29 λεπτά αγώνα, μετά το φάουλ του Λέβι Κόλγουιλ στον Κέρτις Τζόουνς.

Ένα δεύτερο πέναλτι που καταλογίστηκε στο ημίχρονο για το μπλοκ του τερματοφύλακα της Τσέλσι Ρόμπερτ Σάντσες στον ίδιο παίκτη, ανατράπηκε από τον βοηθό διαιτητή (VAR), αφού αρχικά είχε υποδειχθεί από τον διαιτητή Τζον Μπρουκς.

Η Τσέλσι το εκμεταλλεύτηκε για να ισοφαρίσει τρία λεπτά μετά την έναρξη του β΄ ημιχρόνου με τον Νίκολας Τζάκσον (48΄), αλλά οι «Μπλε» του Έντσο Μαρέσκα δεν χάρηκαν για πολύ.

Η Λίβερπουλ χρειάστηκε μόνο τρία λεπτά (51΄) για να αποκαταστήσει το προβάδισμά της, χάρη στον Κέρτις Τζόουνς που βγήκε στο δεύτερο δοκάρι μετά τη σέντρα του Σαλάχ, μπροστά από έναν διστακτικό Σάντσες.

Η μοναδική ήττα του Σλοτ από τότε που διαδέχθηκε τον Γιούργκεν Κλοπ ήταν από τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο «Άνφιλντ» τον Σεπτέμβριο, ενώ αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Τσέλσι στο πρωτάθλημα υπό τον νέο προπονητή της, Μαρέσκα.