Skip to main content

Η Ίντερ Μαϊάμι του Μέσι στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων

Επιπλέον, ο εναρκτήριος αγώνας της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στο «σπίτι» του Αργεντινού σούπερ σταρ

Πλέον, είναι επίσημο: η Ίντερ Μαϊάμι θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του 2025, κι αυτό το επιβεβαίωσε η ίδια η FIFA.

«Η Ίντερ Μαϊάμι έγινε η προτελευταία ομάδα που εξασφάλισε μια θέση στο νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων μετά την κατάκτηση του 2024 MLS Supporters’ Shield, επιβεβαιώνοντας τους εαυτούς τους ως η καλύτερη ομάδα της κανονικής περιόδου της Major League Soccer (MLS) 2024», αναφέρεται.

«Η Ίντερ Μαϊάμι προκρίνεται ως εκπρόσωπος της διοργανώτριας χώρας χάρη σε μια αξιοσημείωτη και σταθερή σεζόν, που την είδε να κατακτά τον τίτλο με δύο αγώνες να απομένουν. Θα ανοίξει επίσης το τουρνουά ως οικοδεσπότης, παίζοντας τον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων της FIFA 2025 στη γενέτειρά της, το Μαϊάμι».

«Η Ίντερ Μαϊάμι, με αρχηγό τον νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA, Λιονέλ Μέσι, έσπασε φέτος το ρεκόρ πόντων μιας σεζόν στο MLS, ολοκληρώνοντας την περίοδο του 2024 με 74 βαθμούς χάρη σε 22 νίκες και οκτώ ισοπαλίες, δεχόμενη μόνο τέσσερις ήττες από τον Φεβρουάριο έως τον Οκτώβριο».

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ανακοίνωσε τα νέα κατά τη διάρκεια μιας γιορτής με οπαδούς και την ομάδα μετά τον τελευταίο αγώνα της Ίντερ Μαϊάμι στην κανονική περίοδο του MLS εναντίον των Νιού Ίνγκλαντ Ριβολούσιον στο Chase Stadium στο Φορτ Λόντερντεϊλ.

«Όλοι ξέρουμε πόσο πολύ αγαπά το Μαϊάμι το ποδόσφαιρο και πώς υποστηρίζεται η Ίντερ Μαϊάμι σε όλη τη Φλόριντα και πέρα ​​από αυτήν χάρη στο συναρπαστικό στυλ παιχνιδιού σας», είπε ο πρόεδρος της FIFA. «Συγχαρητήρια για την υπέροχη επιτυχία σας στο 2024 Supporters’ Shield Έχετε αποδείξει ότι στις ΗΠΑ είστε σταθερά ο καλύτερος σύλλογος στο γήπεδο».

«Ως εκ τούτου, είμαι περήφανος που ανακοινώνω ότι, ως ένας από τους καλύτερους συλλόγους στον κόσμο, συμμετέχετε επάξια στο νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA 2025 ως ο οικοδεσπότης σύλλογος που εκπροσωπεί τις Ηνωμένες Πολιτείες».