Skip to main content

Ντέρμπι κορυφής στην OPAP Arena

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Η σύγκρουση των «Δικέφαλων» μονοπωλεί το σημερινό ενδιαφέρον στις συναντήσεις της 8ης αγωνιστκής

Το ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ κυριαρχεί στο σημερινό πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Tζορτζ Μπάλντοκ.

Η Ένωση, δεύτερη στην κατάταξη μαζί με Ολυμπιακό και Άρη, υποδέχεται τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ στην «Αγιά Σοφιά». Οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται υπό πίεση μετά την ήττα στο Αγρίνιο, όμως την προηγούμενη φορά που βρέθηκαν σε ανάλογη θέση αντέδρασαν και νίκησαν τον Παναθηναϊκό.

Οι Θεσσαλονικείς από την πλευρά τους νίκησαν πολύ δύσκολα στη Λιβαδειά ύστερα από τρεις συνεχείς ήττες σε Ελλάδα κι Ευρώπη, ενώ μετά το αποψινό παιχνίδι ακολουθεί εκείνο με τη Βικτόρια Πλζεν την  Πέμπτη (24/10) για το Europa League.

Εκτός έδρας ευρωπαϊκή υποχρέωση για την ίδια διοργάνωση με τη Μάλμε στη Σουηδία (24/10) περιμένει και τον Ολυμπιακό, που δεν θα μετακινηθεί σήμερα καθώς περιμένει στον Πειραιά τον Λεβαδειακό, που παραμένει χωρίς νίκη.

Το ίδιο ισχύει για την Καλλιθέα, που μετά τις ισοπαλίες απέναντι σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ ελπίζει να έχει ανάλογη αγωνιστική παρουσία και με τον πολύ ανεβασμένο Άρη, στη Θεσσαλονίκη, με τους γηπεδούχους να προσδοκούν μια τέταρτη συνεχή νίκη στο πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ για ένα παιχνίδι με έντονη συναισθηματική φόρτιση μετά την αδόκητη απώλεια του Μπάλντοκ. Η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο βρίσκεται ήδη στο -7 από την πρώτη θέση, ενώ την Πέμπτη περιμένει την Τσέλσι για τη 2η αγωνιστική στο Conference League.

Ο ΟΦΗ, τέλος, προέρχεται από τη νίκη στις Σέρρες αλλά και από την αποχώρηση του Τραϊανού Δέλλα, με τον Μίλαν Ράσταβατς να κάνει ντεμπούτο σήμερα στον πάγκο των Κρητικών.

Το πρόγραμμα της Κυριακής (20/10):

  • 16:00 Ολυμπιακός-Λεβαδειακός
  • 18:00 ΟΦΗ-Παναθηναϊκός
  • 20:00 Άρης-Καλλιθέα
  • 20:30 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ