Skip to main content

Ήττα-σοκ της Άρσεναλ από την Μπόρνμουθ

Action Images via Reuters/Matthew Childs

Η αποβολή του Σαλιμπά με απευθείας κόκκινη κάρτα στο ημίωρο οδήγησε τους «Κανονιέρηδες» σε... αφλογιστία

Ένα έξοχα δουλεμένο γκολ του Ράιαν Κρίστι κι ένα πέναλτι του Τζάστιν Κλάιφερτ επέτρεψαν στην Μπόρνμουθ να σημειώσει νίκη-σοκ με 2-0 επί της Άρσεναλ στο «Βιτάλιτι», για την 8η αγωνιστική της Premier League.

Εν πολλοίς, η ήττα των «Κανονιέρηδων» οφείλεται στην αποβολή του Γουίλιαμ Σαλιμπά με απευθείας κόκκινη κάρτα στο πρώτο ημίχρονο.

Με ήδη απόντες τους τραυματίες Μάρτιν Όντεγκαρντ και Μπουκάγιο Σάκα, η Άρσεναλ έχασε τον Σαλιμπά στο 30΄ όταν μια κίτρινη κάρτα για το μαρκάρισμα στον Εβανίλσον αναβαθμίστηκε σε κόκκινη μετά από έλεγχο του VAR.

Τελικώς, αποδείχθηκε ότι ήταν η κομβική στιγμή του αγώνα και το αήττητο ξεκίνημα της ομάδας του Μίκελ Αρτέτα στην εφετινή περίοδο ολοκληρώθηκε.

Αφού εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το πλεονέκτημα του ενός παίκτη για να βάλει σε θέση άμυνας τους φιλοξενούμενους, ο Κρίστι τελικά έσπασε το αδιέξοδο στο 70ό λεπτό για να δώσει το προβάδισμα στην Μπόρνμουθ.

Τα πράγματα πήγαν από το κακό στο χειρότερο για την Άρσεναλ επτά λεπτά αργότερα, όταν ο τερματοφύλακας Ντέιβιντ Ράγια «γκρέμισε» τον Εβανίλσον στη μεγάλη περιοχή και ο Κλάιφερτ σκόραρε από την άσπρη βούκα για να κάνει το 2-0 και να εξασφαλίσει τρεις δίκαιους βαθμούς για τα «Κεράσια».