Skip to main content

Ευρωλίγκα: Ήττα και στη Μαδρίτη για τον Παναθηναϊκό

Περιφερειακή άμυνα, χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και αστοχία στις βολές κόστισαν στην ελληνική ομάδα την ήττα από τη «Βασίλισσα»

Δεύτερη συνεχή ήττα γνώρισε ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα, καθώς μετά την Παρί στη Γαλλία ήταν η σειρά της Ρεάλ Μαδρίτης να καταβάλει τους «πράσινους» στην ισπανική πρωτεύουσα.

Η «Βασίλισσα» νίκησε με 90-86 και σημείωσε τη δεύτερη νίκη της στην εφετινή διοργάνωση, ισοβαθμώντας με το «τριφύλλι» που επίσης έχει πια ρεκόρ 2-2.

Στον πρωταθλητή Ευρώπης κόστισαν η αμυντική αδράνεια στο ξεκίνημα, που τον ανάγκασε να κυνηγά στο σκορ, τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και η αστοχία στις βολές.

Καταλυτική για την εξέλιξη του αγώνα υπήρξε επίσης η παρουσία του Καμπάσο, που επέστρεψε από την τιμωρία του και με 19 πόντους (4/6 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 2/2 βολές), 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 κλεψίματα οδήγησε με σιγουριά τη Ρεάλ.

Κομβικός και ο Αμπάλδε, βοήθησε τα μέγιστα όταν στην τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός πλησίασε στο καλάθι, τελειώνοντας τον αγώνα με 13 πόντους (3/4 τρίποντα).

Το «τριφύλλι» είχε μειώσει σε 45-47 στο 21΄44΄΄ και τότε εμφανίστηκε ο Ισπανός που με 10 πόντους επέτρεψε στη Ρεάλ να αποκτήσει ξανά διαφορά ασφαλείας (64-49 στο 27΄21΄΄) και ουσιαστικά να δρομολογήσει τις εξελίξεις.

Ο Ναν σκόραρε 23 πόντους, ο Ερνανγκόμεθ 16, ο Οσμάν 13  και ο Παπαπέτρου 12 για τους «πράσινους», που την επόμενη (5η) αγωνιστική θα παίξουν στην Κωνσταντινούπολη με την Φενέρμπαχτσε (25/10, 20:45), ενώ η Ρεάλ θα υποδεχθεί τον Ερυθρό Αστέρα.