Skip to main content

Η οικογένεια Αρνό ξεκινά διαπραγματεύσεις για την αγορά της Παρί

Η εταιρεία συμμετοχών Agache ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε «αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Παρί FC»

Η Παρί θα μπορούσε να εισέλθει σε μια νέα ποδοσφαιρική εποχή, που θα οδηγούσε σύντομα σε ένα ντέρμπι μεταξύ υπερδυνάμεων.

Η εταιρεία Agache της οικογένειας Αρνό, κάτοχος της LVMH και πλουσιότερη στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει προχωρήσει σε «αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Παρί FC».

Πρόκειται για τη δεύτερη ομάδα του Παρισιού, πρώτη στον πίνακα της Ligue 2 και με στόχο την άνοδο στη γαλλική κορυφαία κατηγορία μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ταυτόχρονα, η Red Bull «είχε επίσης διαπραγματεύσεις για την απόκτηση μειοψηφικού μεριδίου», όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

Σύμφωνα με πηγή κοντά στο θέμα, η οικογένεια Αρνό αναμένεται να αποκτήσει αρχικά το 55% του συλλόγου, ενώ η Red Bull το 15%.

Ο σημερινός πρόεδρος του συλλόγου, ο 72χρονος επιχειρηματίας Πιερ Φερασί, θα διατηρήσει το 30% των μετοχών μέχρι το 2027, όταν και θα πουλήσει το μερίδιό του στην οικογένεια Αρνό, η οποία θα κατέχει έτσι το 85% του συλλόγου, σύμφωνα και πάλι με τις ίδιες πηγές.

Το εγχείρημα θα αποτελέσει σημείο καμπής για το παριζιάνικο ποδόσφαιρο, το οποίο μέχρι στιγμής έχει δει την Παρί Σεν Ζερμέν να κυριαρχεί σχεδόν χωρίς ανταγωνισμό όχι μόνο στην πόλη, αλλά σχεδόν σε όλα τα τελευταία γαλλικά πρωταθλήματα, με εξαίρεση των ετών των επιτυχιών Μονακό και Λιλ.

Αλλά με τη νέα Παρί, με επικεφαλής τον Αρνό και τη Redbull, η κατάσταση θα εξελισσόταν σε ένα ντέρμπι μεταξύ ποδοσφαιρικών (και όχι μόνο) δισεκατομμυριούχων.

«Με την έλευση της Agache ως πλειοψηφικού μετόχου, ο σύλλογος θα αλλάξει μέγεθος και θα στοχεύσει σε νέες επιτυχίες», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Η εταιρεία χαρτοφυλακίου σχεδιάζει να επαναφέρει σταδιακά την ανδρική ομάδα στην ποδοσφαιρική ελίτ ενώ έχει την ίδια φιλοδοξία και για τη γυναικεία ομάδα, η οποία ήδη αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία.

Η Agache «θα χτίσει πάνω στις τρέχουσες ομάδες» και ο νυν πρόεδρος Φερασί θα συνεχίσει στο ρόλο του.

«Με την υποστήριξή μας και την πολύτιμη υποστήριξη του συνεργάτη μας Red Bull, ελπίζουμε να γράψουμε μαζί μια νέα και όμορφη σελίδα του γαλλικού ποδοσφαίρου, χωρίς να θέτουμε συγκεκριμένους στόχους προς το παρόν. Ο αθλητισμός συχνά επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις!», δήλωσε ο Αντουάν Αρνό, μελλοντικός εκπρόσωπος της Agache στο διοικητικό συμβούλιο της Παρί.

Η Red Bull, από την πλευρά της, φέρνει εμπειρία διαχείρισης αθλημάτων, έχοντας ήδη στο χαρτοφυλάκιό της αρκετούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους, συμπεριλαμβανομένης της Λειψίας στη Γερμανία και της Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία.

Η Agache θα φέρει «όλη της τεχνογνωσία όσον αφορά την οικονομική ανάπτυξη και τη μακροπρόθεσμη προώθηση της επωνυμίας», ενώ η Red Bull «θα επικεντρωθεί κυρίως σε αθλητικές πτυχές σε ρόλο συμβούλου, από την ενίσχυση της ανακάλυψης νέων ταλέντων για το κέντρο προπόνησης».

naftemporiki.gr