Skip to main content

ΙΤΙΑ: Αναταραχή για την υπόθεση Σίνερ, αλλά όχι προνομιακή μεταχείριση

«Ο τρόπος που χειριζόμαστε τις υποθέσεις δεν αλλάζει, ανεξάρτητα από το προφίλ του εμπλεκόμενου παίκτη», ανέφερε η Υπηρεσία Ακεραιότητας του τένις

Η Υπηρεσία Ακεραιότητας του τένις (Tennis Integrity Agency ή ITIA) δημοσίευσε μια ενημέρωση σχετικά με το τρίτο τρίμηνο του 2024, με έμφαση στην υπόθεση που αφορά τον Ιταλό Γιανίκ Σίνερ.

Σχολιάζοντας την απόφαση του ανεξάρτητου δικαστηρίου, η υπηρεσία εξήγησε ότι «η διαδικασία διαχείρισης υποθέσεων αντιντόπινγκ είναι περίπλοκη και κατανοούμε ότι μπορεί να είναι δύσκολο να κατανοήσουμε διαφορές στα αποτελέσματα ή να αντιληφθούμε ασυνέπειες στη διαδικασία».

«Ο τρόπος που χειριζόμαστε τις υποθέσεις δεν αλλάζει, ανεξάρτητα από το προφίλ του εμπλεκόμενου παίκτη. Η εξέλιξη μιας υπόθεσης καθορίζεται από τις μοναδικές συνθήκες, τα γεγονότα και την επιστήμη της», υπογράμμισε η ΙΤΙΑ.

Στην περίπτωση του Σίνερ, «καταλαβαίνουμε ότι το επίκεντρο της προσφυγής είναι η ερμηνεία και η εφαρμογή των κανόνων από το ανεξάρτητο δικαστήριο για τον καθορισμό του, εάν υπάρχει, επίπεδο υπαιτιότητας που ισχύει για τον παίκτη, παρά στην έρευνα της ITIA για γεγονότα και για την επιστήμη».

«Τον Αύγουστο, ξεκινήσαμε τη νέα μας στρατηγική, η οποία περιγράφει πέντε βασικές προτεραιότητες (…) Εκπαίδευση, Υποστήριξη και Δέσμευση, Κίνδυνοι κι εξελισσόμενο πλαίσιο, Διαχείριση Διαδικασιών και Υποθέσεων. Η υποστήριξη όλων αυτών των προτεραιοτήτων είναι οι στόχοι μας, οι οποίοι περιλαμβάνουν τη διασφάλιση ότι όλοι όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό κατανοούν και υποστηρίζουν τα προγράμματα και τη σημασία του καθαρού αθλητισμού», καταλήγει η ITIA.

naftemporiki.gr