Skip to main content

Ο Τούχελ στο τιμόνι της Εθνικής Αγγλίας

REUTERS/Angelika Warmuth

Ο Γερμανός προπονητής θα αναλάβει καθήκοντα τον Ιανουάριο ενόψει των προκριματικών για το Μουντιάλ 2026

Ο πρώην προπονητής της Τσέλσι, Τόμας Τούχελ, ορίστηκε νέος προπονητής της Εθνικής Αγγλίας, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (FA) την Τετάρτη.

Ο Γερμανός, ο οποίος γίνεται ο τρίτος ξένος προπονητής των «Τριών Λιονταριών» μετά τον Σουηδό Σβεν-Γκόραν Έρικσον και τον Ιταλό Φάμπιο Καπέλο, θα έχει βοηθό τον Άγγλο Άντονι Μπάρι, πρόσθεσε η ανακοίνωση.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσλάβαμε τον Τόμας Τούχελ, έναν από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο και τον Άντονι Μπάρι που είναι ένας από τους καλύτερους Άγγλους προπονητές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της FA, Μαρκ Μπούλινγχαμ.

Ο Τούχελ αντικαθιστά τον Λι Κάρσλεϊ, τον προπονητή της Αγγλίας κάτω των 21 ετών, ο οποίος είναι υπηρεσιακός μετά την παραίτηση του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, που ακολούθησε την ήττα της Αγγλίας από την Ισπανία στον τελικό του Euro 2024, τον Ιούλιο.

Ωστόσο, ο Κάρσλεϊ θα συνεχίσει στον αγγλικό για τα επόμενα δύο και τελευταία παιχνίδια του Nations League, με Ελλάδα και Ιρλανδία.

Οι Τούχελ και Μπάρι θα αναλάβουν τον Ιανουάριο ενόψει των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 σε Καναδά, Μεξικό και Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο 51χρονος Τούχελ έχει εμπειρία από το αγγλικό ποδόσφαιρο έχοντας οδηγήσει την Τσέλσι στον τίτλο του Τσάμπιονς Λιγκ το 2021, πριν απολυθεί το 2022. Επίσης, έχει διευθύνει τις Μπορούσια Ντόρτμουντ, Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν Μονάχου.

«Είμαι πολύ περήφανος που μου δόθηκε η τιμή να ηγούμαι της αγγλικής ομάδας», δήλωσε ο Γερμανός προπονητής.

«Έχω αισθανθεί από καιρό μια προσωπική σύνδεση με το παιχνίδι σε αυτή τη χώρα και μου έχει χαρίσει ήδη μερικές απίστευτες στιγμές. Το να έχω την ευκαιρία να εκπροσωπήσω την Αγγλία είναι τεράστιο προνόμιο και η ευκαιρία να δουλέψω με αυτή την ιδιαίτερη και ταλαντούχα ομάδα παικτών είναι πολύ συναρπαστική».