Skip to main content

Αφιλόξενο το Παρίσι για τον Παναθηναϊκό

EUROKINISSI

Οι πρωταθλητές Ευρώπης ηττήθηκαν από την Παρί με 84-80 εκτός έδρας στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της Εuroleague

Την πρώτη του ήττα στη φετινή Euroleague γνώρισε απόψε ο Παναθηναϊκός(2-1) που ηττήθηκε από την Παρί (1-2) με 84-80.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης τα βρήκε σκούρα στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στη Παρί, η οποία επέβαλλε έναν γρήγορο ρυθμό και έχοντας τρομερά ποσοστά ευστοχίας, κατάφερε να προηγηθεί μέχρι και με δεκαπέντε πόντους(42-27) στο 16′.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν που δεν έβρισκε λύσεις σε άμυνα και επίθεση, με ένα καλό τελευταίο πεντάλεπτο κατάφερε να μαζέψει την διαφορά και να πάει πίσω στο ημίχρονο, ούσα στο -6, 45-39.

Παρά το γεγονός πως το Τριφύλλι μείωσε και στους τέσσερις(45-41), δεν κατάφερε να συνεχίσει το σερί, οι Γάλλοι κυριάρχησαν ξανά και στις δύο πλευρές του παρκέ για το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 69-59 για τους γηπεδούχους.

Επτά λεπτά πριν το φινάλε ο Παναθηναϊκός πλησίασε στο 73-68, παρά το γεγονός πως είχε πρόβλημα συχνά από τα χαμένα του αμυντικά ριμπάουντ και τις δεύτερες ευκαιρίες που προσέφερε στον αντίπαλο.

Σε εκείνο το σημείο, όμως, οι «πράσινοι»… μπλόκαραν επιθετικά και δεν μπορούσαν με τίποτα να σκοράρουν. Μάλιστα από μία αμφιλεγόμενη απόφαση των διαιτητών(δεν δόθηκε φάουλ στον Μήτογλου, σφυρίχτηκε τεχνική ποινή στον Αταμάν και αντιαθλητικό στον Ναν) οι γηπεδούχοι σκόραραν πέντε πόντους από βολές και ξέφυγαν με 78-68.

Η Παρί τελικά έφτασε στη νίκη με 84-80 , παρά την προσπάθεια των ”πρασίνων” για μια επική ανατροπή στο τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Ο Χιφί έκανε την διαφορά για τους Γάλλους με 20 πόντους. Ο Σορτς πρόσθεσε 16 και ο Μάλκομ 14. Ο Λεσόρ με 19 πόντους και 11 ριμπάουντ και ο Ναν με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ ξεχώρισαν για τον Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 45-39, 69-59, 84-80.