Skip to main content

Ο Μπαπέ κατηγορείται στη Σουηδία για βιασμό

REUTERS/Thilo Schmuelgen

Ο διάσημος Γάλλος επιθετικός βρίσκεται υπό έρευνα για βιασμό και σεξουαλική βία με τον ίδιο να αρνείται τα πάντα

«Βιασμός και σεξουαλική βία»: οι κατηγορίες αφορούν για τον Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος -σύμφωνα με την εφημερίδα Expressen- βρίσκεται υπό έρευνα στη Σουηδία για φερόμενα εγκλήματα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο κέντρο της Στοκχόλμης, ενώ η Εθνική Γαλλίας έπαιζε για το Nations League.

Μια άλλη σουηδική εφημερίδα, η Aftonbladet, είχε γράψει πως μια γυναίκα είχε καταγγείλει βιασμό στο ξενοδοχείο όπου διέμενε ο αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης, χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν ο παίκτης βρισκόταν υπό έρευνα.

«Αυτά τα νέα δεν είναι καλά για την Εθνική μας ομάδα», σχολίασε ο Γάλλος ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Ντιντιέ Ντεσάν.

Σήμερα (15/10) το πρωί ο εισαγγελέας της Στοκχόλμης επιβεβαίωσε την ύπαρξη έρευνας για βιασμό, χωρίς να αναφέρει το όνομα του παίκτη, σε αντίθεση με την Expressen που υπέδειξε ως κατηγορούμενο τον Μπαπέ.

Η αστυνομία μετέβη χθες στο ξενοδοχείο όπου διέμενε ο παίκτης για να συγκεντρώσει μαρτυρίες και κάθε στοιχείο χρήσιμο για την έρευνα.

Όπως ανέφερε η σουηδική εφημερίδα, ελήφθησαν μερικά ρούχα, ένα ζευγάρι μαύρα εσώρουχα, ένα παντελόνι κι ένα πουκάμισο, και τα δύο μαύρα.

Σύμφωνα με την Expressen, ο επιθετικός των «Μπλε», ο οποίος δεν είχε κληθεί για τον αγώνα της Στοκχόλμης επειδή ήταν σε «όχι καλή κατάσταση», θεωρείται «εύλογα ύποπτος».

Το πρωί της Τρίτης και η Aftonbladet επιβεβαίωσε ότι ο Μπαπέ είναι το πρόσωπο που βρίσκεται στο επίκεντρο των κατηγοριών.

Αν και δεν είχε κληθεί για τον αγώνα της Εθνικής ομάδας, ο αρχηγός της είχε πάει στη σουηδική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της διακοπής των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, επισήμως, για να «αναζωογονηθεί».

Τον είχαν δει στο κεντρικό εστιατόριο της Στοκχόλμης «Chez Jolie» την ώρα που έπαιζαν οι σύντροφοί του, ενώ ύστερα πήγε σε ένα νυχτερινό μαγαζί, το «Club V», όπου ζήτησε ένα ιδιωτικό μέρος για εκείνον και τους ανθρώπους που τον συνόδευαν.

Σύμφωνα με την Aftonbladet, ο Μπαπέ είχε ήδη πάει στο ίδιο κλαμπ το προηγούμενο βράδυ.

Το πρωί της Παρασκευής ο παίκτης έφυγε ξανά, σταματώντας για σαββατοκύριακο στο Αζαξιό (Κορσική) και στη συνέχεια ενώθηκε με τους συμπαίκτες του στη Ρεάλ Μαδρίτης για να συνεχίσει τις προπονήσεις.

Αντιδρώντας στις πρώτες πληροφορίες για την έναρξη της έρευνας, ο Μπαπέ δημοσίευσε στο Χ ένα σχόλιο χαρακτηρίζοντας «ψευδείς ειδήσεις» τις αναφορές του σουηδικού Τύπου και προσθέτοντας ότι αυτό «ήταν προβλέψιμο, εντελώς τυχαία την παραμονή της ακροαματικής διαδικασίας».

Η αναφορά έγινε στην ακρόαση για την οικονομική διαμάχη μεταξύ του ίδιου και της Παρί Σεν Ζερμέν, πρώην ομάδας του, που διεξάγεται σήμερα. Ο Μπαπέ ζητά από τον σύλλογο 55 εκατομμύρια ευρώ ληξιπρόθεσμα, για μισθούς και μπόνους.

Το περιβάλλον του παίκτη, που μίλησε στα γαλλικά ΜΜΕ, έκανε λόγο για «ψευδείς κι ανεύθυνες κατηγορίες», υποσχόμενο «όλες τις νομικές ενέργειες που απαιτούνται για την αποκατάσταση της αλήθειας και τη δίωξη οποιουδήποτε εμπλεκόμενου, είτε πρόκειται για πρόσωπο είτε για οργάνωση μέσων ενημέρωσης».

Ενοχλημένη από την προσέγγιση του Μπαπέ στην εκδίκαση των καθυστερήσεων, η Παρί Σεν Ζερμέν σχολίασε: «Είναι κρίμα, συνεχίζουμε με την τάξη και την αξιοπρέπειά μας».

naftemporiki.gr