Skip to main content

FIFA: Τον Δεκέμβριο η επισημοποίηση των εδρών για τα Μουντιάλ 2030 και 2034

Το ανώτατο όργανο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου θα κληθεί να επιλέξει τις χώρες που θα διοργανώσουν τα Παγκόσμια Κύπελλα μετά το 2026

Ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, όσον αφορά την αμερικανική, την ασιατική και την ωκεάνια ήπειρο, η FIFA θα αποφασίσει σύντομα ποιες θα είναι οι χώρες που θα φιλοξενήσουν τις διοργανώσεις του 2030 και του 2034.

Τις τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία επιλογής παρέχει το ίδιο σώμα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, που έχει επισήμως κοινοποιήσει ότι οι τοποθεσίες των δύο Παγκοσμίων Κυπέλλων θα αποφασιστούν από το Έκτακτο Συνέδριο της FIFA, στις 11 Δεκεμβρίου 2024 σε τηλεδιάσκεψη.

Αυτή η τελευταία πράξη, εκτός συγκλονιστικών εκπλήξεων, θα δώσει το οριστικό πράσινο φως στην Ισπανία, την Πορτογαλία και το Μαρόκο (με μερικούς αγώνες σε Αργεντινή, Ουρουγουάη και Παραγουάη) για τη διοργάνωση του 2030 και στη Σαουδική Αραβία για το 2034.

Στην πραγματικότητα, αυτές είναι οι μόνες υποψηφιότητες για τις αντίστοιχες διοργάνωση, ενώ εκείνη του 2026 θα συνδιοργανωθεί, ως γνωστόν, από ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά.