Skip to main content

Οι 20 σύλλογοι με τους υψηλότερους μισθούς το 2024-25

REUTERS/Carl Recine

Η κορυφαία ομάδα στα έσοδα, Ρεάλ Μαδρίτης, είναι απολύτως λογικό να είναι και πρωταθλήτρια στο μισθολογικό κόστος

Οι μισθοί των ποδοσφαιριστών έχουν υποστεί μια σαφή άνοδο, η οποία ακολούθησε τη γραμμή που υπαγορεύει η έκρηξη στις τιμές για τις μεταγραφές τους.

Σκεφτείτε μόνο τους παίκτες που μετακόμισαν από τον έναν σύλλογο στον άλλο με τριψήφιο κόστος και που ως άμεση συνέπεια απολαμβάνουν φαραωνικούς μισθούς.

Η πανδημία, η οποία επηρέασε οικονομικά το ποδόσφαιρο καθώς έμεινε χωρίς τα έσοδα από τα γήπεδα, είδε πολλούς συλλόγους να αντιμετωπίζουν τη βαριά οικονομική κληρονομιά των τελευταίων ετών.

Κορυφαίο παράδειγμα η Μπαρτσελόνα, η οποία βρέθηκε με πολλούς παίκτες, μεταξύ της παλιάς φρουράς του Γκουαρδιόλα και των νέων αφίξεων, άπαντες με ιλιγγιώδεις μισθούς.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χρειαστεί να αναθεωρήσει το στοιχείο των εξόδων λέγοντας αντίο στους παίκτες με τη μεγαλύτερη επίδραση στο μισθολογικό κόστος, έστω κι αν χρειάστηκαν μερικές οδυνηρές επιλογές.

Τώρα οι «Μπλαουγκράνα» βρίσκονται στην όγδοη θέση στην ειδική κατάταξη που καταρτίζει η ιστοσελίδα Calcio e Finanza, η οποία συγκεντρώνει τους 20 ευρωπαϊκούς συλλόγους που ξοδεύουν τα περισσότερα για τους μεικτούς μισθούς τους για τη σεζόν 2024-25.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο ιστορικός αντίπαλος των Καταλανών, Ρεάλ Μαδρίτης, με 271,2 εκατ. ευρώ. Σημαντική δαπάνη για την πρωταθλήτρια Ευρώπης, η οποία όμως υποστηρίζεται πλήρως από τα σπουδαία αποτελέσματά της όσον αφορά τα έσοδα.

Οι Ισπανοί είναι ο πρώτος ποδοσφαιρικός σύλλογος που έχει ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ σε τζίρο, κάτι που εξηγεί την άφιξη του Κιλιάν Μπαπέ, ακόμα κι αν ο Γάλλος σίγουρα δεν φτάνει στα ύψη των αποδοχών την τελευταία χρονιά του στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Το πόντιουμ συμπληρώνουν η Μπάγερν Μονάχου, η οποία ωστόσο έχει διατηρήσει τον ισολογισμό της ισορροπημένο για αρκετά χρόνια και η Μάντσεστερ Σίτι με επικεφαλής την οικονομική υπερδύναμη του City Football Group, που μπορεί να υπολογίζει στους σχεδόν άπειρους οικονομικούς πόρους που προέρχονται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η κατάταξη (το ακαθάριστο ποσό μισθών σε εκ. ευρώ):

naftemporiki.gr