Skip to main content

Η Super League ετοιμάζεται να ξεκινήσει το 2025

Ο διευθύνων σύμβουλος της Α22, Μπερντ Ράιχαρτ, δήλωσε ότι οι οπαδοί αξίζουν μια φθηνότερη και βελτιωμένη εμπειρία

Η Super League έχει στόχο να επιστρέψει στην παγκόσμια προβολή, αλλά αυτή τη φορά με την επίσημη έναρξή της ως ποδοσφαιρική διοργάνωση. Το επιβεβαίωσε ο Μπερντ Ράιχαρτ, διευθύνων σύμβουλος της A22 που φροντίζει τα συμφέροντα της νέας διοργάνωσης, μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Kicker.

«Αυτή τη στιγμή εστιάζουμε πάνω απ΄ όλα στις τεχνολογικές συνεργασίες και στο επιχειρηματικό μοντέλο που προκύπτει, γιατί είμαστε πεπεισμένοι ότι οι οπαδοί αξίζουν μια φθηνότερη και βελτιωμένη εμπειρία μπροστά στις οθόνες», είπε ο Ράιχαρτ.

Η ισπανική εφημερίδα As πρόσθεσε ότι πηγές εντός της Α22 έχουν προσδιορίσει τον Σεπτέμβριο του 2025 ως την κατάλληλη ημερομηνία για την επίσημη έναρξη της Super League.

Τον τελευταίο χρόνο, το σχέδιο της Super League έλαβε και πάλι σημαντική ώθηση μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, τον Δεκέμβριο του 2023, που θεώρησε την UEFA και τη FIFA ως μονοπωλιακά όργανα.

Νίκη για τους οπαδούς της Super League, έστω κι αν το Δικαστήριο της ΕΕ δεν αναγνώρισε καμία εξουσία στη νέα διοργάνωση, δεδομένου ότι δεν κλήθηκε να την κρίνει ευθέως.

Όμως, ο Ράιχαρτ το θεωρεί μια μεγάλη νίκη. «Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δ.Ε.Ε. έδειξαν ότι οι ομοσπονδίες δεν μπορούν πλέον να αποφύγουν τη συμμόρφωση των δραστηριοτήτων και των καταστατικών τους με το δίκαιο της Ε.Ε. Οι πυλώνες στους οποίους στηριζόταν μέχρι τώρα το μονοπώλιο των ομοσπονδιών καταρρέουν», ανέφερε, σε μια παραπομπή που λαμβάνει υπόψη και την απόφαση για την υπόθεση Ντιαρά.

Τα εκπληκτικά αποτελέσματα που είδαν τις ήττες της Μάντσεστερ Σίτι και της Μπάγερν Μονάχου φαίνεται ότι απέδειξαν ότι η UEFA είχε δίκιο, αλλά υπήρξαν και δυσανάλογα σκορ, όπως το 9-2 των Βαυαρών επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ ή το 7-1 της Μπορούσια Ντόρτμουντ επί της Σέλτικ.

«Οι αγώνες πρέπει να οργανωθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει πραγματικός ανταγωνισμός επί ίσοις όροις. Για το λόγο αυτό προτείνουμε ένα κλασικό σχήμα πρωταθλήματος με εντός κι εκτός έδρας αγώνες, ακολουθούμενο από πλέι οφ», ήταν το τελευταίο σχόλιο του Ράιχαρτ.

naftemporiki.gr