Skip to main content

Η μεγάλη καινοτομία της Χρυσής Μπάλας 2024

Από φέτος ουδείς θα γνωρίζει το νικητή πριν την ανακοίνωση του ονόματός του

Σε δύο εβδομάδες από σήμερα (28 Οκτωβρίου), η Χρυσή Μπάλα 2024 θα απονεμηθεί στο Théâtre du Châtelet στο Παρίσι.

Θα είναι ένα ιστορικό γκαλά, καθώς για πρώτη φορά από το 2003 δεν θα παραστούν σε αυτό ούτε ο Λιονέλ Μέσι ούτε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, δύο ποδοσφαιριστές-θρύλοι που μετρούν συνολικά 13 βραβεία στον θεσμό.

Εκτός του σημειολογικού στοιχείου, η εκδήλωση θα παρουσιάσει μια μεγάλη καινοτομία όσον αφορά την επιβράβευση των ποδοσφαιριστών, αφού ο νικητής δεν θα είναι γνωστός εκ των προτέρων.

Οι ποδοσφαιριστές θα φτάσουν στο γκαλά χωρίς να γνωρίζουν ποιοι είναι οι νικητές, κάτι που δεν συνέβαινε πριν.

Η τροποποίηση επιδιώκει να εγγυηθεί την έκπληξη και να αποφύγει την απουσία ορισμένων ποδοσφαιριστών που, σε προηγούμενες περιπτώσεις, δεν παρευρέθηκαν όταν πληροφορήθηκαν εκ των προτέρων ότι δεν θα κερδίσουν.

Ξεκάθαρα παραδείγματα ήταν οι περιπτώσεις του Μέσι και του Ρονάλντο, όταν η μη προσέλευσή τους σε κάποιες περιπτώσεις είχε καταστήσει σαφές ότι δεν ήταν αυτοί που επιλέχθηκαν για τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της χρονιά.

Στο περσινό γκαλά ο Μέσι, αφού πρώτα στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο Κατάρ το 2022, έλαβε την όγδοη Χρυσή Μπάλα.

Ωστόσο, η έγκαιρη επιβεβαίωση του βραβείου του ήταν το κλειδί για την παρουσία του. Φέτος όμως όλα αλλάζουν και το μυστήριο θα παραμείνει ως το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Ο ανταγωνισμός για το βραβείο το 2024 είναι έντονος. Παρότι προς το παρόν φαίνεται να προηγείται ο Βινίσιους, ονόματα όπως ο Κιλιάν Μπαπέ, ο Τζουντ Μπέλινγχαμ, ο Ρόδρι και ο Χάρι Κέιν εμφανίζουν επίσης αρκετή δυναμική.

Ανάμεσα σε Κέιν και Μπαπέ, ο ένας θα κερδίσει το τρόπαιο Γκερντ Μίλερ για τον πρώτο σκόρερ. Βέβαια, το κριτήριο στην περίπτωση της ισοπαλίας είναι ακόμα άγνωστο, αφού και οι δύο σημείωσαν από 52 γκολ.

Ακολουθεί ο Έρλινγκ Χάαλαντ, που έκανε επίσης εξαιρετική σεζόν με 45 γκολ, αλλά η προβολή του φαίνεται να έχει μειωθεί σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Ο Λιονέλ Σκαλόνι είναι ένας από τους υποψήφιους για το βραβείο του καλύτερου προπονητή της χρονιάς, ενώ ο Αλεχάντρο Γκαρνάτσο θα διεκδικήσει το βραβείο Κοπά, που απονέμεται στον καλύτερο παίκτη κάτω των 21 ετών.

naftemporiki.gr