Skip to main content

Nations League: Με Ιρλανδία απόψε η Ελλάδα

ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Σε ένα πολυπληθές «Γ. Καραϊσκάκης» η Εθνική θα επιδιώξει το 4Χ4 και την εδραίωση στην πρώτη θέση

Ελλάδα και Ιρλανδία συναντώνται ξανά απόψε (13/10, 21:45), λίγο πάνω από έναν μήνα μετά τον αγώνα στο Aviva Stadium (Δουβλίνο), αυτή τη φορά στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 4η ημέρα του Nations League.

Τότε η Εθνική ομάδα ισοβαθμούσε με τους Άγγλους στην πρώτη θέση, αλλά απόψε θα υποδεχθεί τα «ξαδέλφια» τους ως αήττητη, απόλυτη και μοναδική πρωτοπόρος στον 2ο όμιλο της League B, μετά τη νίκη στο Γουέμπλεϊ.

Μια τεράστια επιτυχία, φόρος τιμής στον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ, η μνήμη του οποίου θα τιμηθεί δεόντως απόψε και εκτός έδρας, στο κατάμεστο φαληρικό γήπεδο.

Η Εθνική καλείται να διαχειριστεί μια επιτυχία που έκανε τον γύρο του κόσμου με πολύ θόρυβο, να δείξει χαρακτήρα, προσήλωση και να δώσει συνέχεια στον άμεσο στόχο, που πια δεν μπορεί να είναι άλλος από την πρώτη θέση και την άνοδο στην ποδοσφαιρική ελίτ της Ευρώπης, τη League A.

Αγωνιστικά, ο Κουλιεράκης συμπλήρωσε κάρτες εναντίον της Αγγλίας και δεν είναι διαθέσιμος, με Ρέτσο και Χατζηδιάκο να διεκδικούν τη θέση δίπλα στον Μαυροπάνο.

Ο Μάνταλος αναμένεται να επιστρέψει στην αρχική ενδεκάδα, ενώ βασικός θα είναι και ο Μασούρας.

Με αυτά τα δεδομένα, η Εθνική αναμένεται να ξεκινήσει με τους, Βλαχοδήμο, Ρότα, Μαυροπάνο, Ρέτσο, Γιαννούλη, Κουρμπέλη (ή Μάνταλο), Σιώπη (ή Μάνταλο), Μασούρα, Μπακασέτα, Τζόλη και Παυλίδη.

Αναφορικά με την Ιρλανδία, ο Χέιμιρ Χάλγκριμσον αναμένεται να παρατάξει τους Κέλεχερ, Ο΄Σι, Κόλινς, Σκέιλς, Μπρέιντι, Κούλεν, Νάιτ, Σμόντικς, Ογκμπένε, Αζάζ και Φέργκιουσον.

Η «γαλανόλευκη» μετράει πέντε νίκες και μια ισοπαλία στα προηγούμενα παιχνίδια της με την Εθνική, είναι δε αξιοσημείωτο ότι εκτός έδρας η Ελλάδα έχει τέσσερις νίκες σε ισάριθμες επισκέψεις στο Δουβλίνο.

Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Ολλανδός Τζόι Κόι.