Skip to main content

Γιοβάνοβιτς: Να δούμε πώς θα αντιδράσουμε μετά την Αγγλία

Ο τεχνικός της Εθνικής ομάδας Ανδρών εμφανίστηκε απολύτως προσγειωμένος μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Αγγλίας

Η σπουδαία νίκη στο Γουέμπλεϊ επί της Αγγλίας ήρθε λόγω των στοιχείων που έβγαλε στο παιχνίδι της η Εθνική ομάδα, καθώς και στη συσπείρωση που δημιούργησε στους διεθνείς η είδηση για την απώλεια του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Τάδε έφη Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού (13/10, 21:45) με την Ιρλανδία στο «Γ. Καραϊσκάκης», στον οποίο η Ελλάδα θα παραταχθεί ως η απόλυτη πρωτοπόρος του 2ου ομίλου στη League B του Nations League, στοχεύοντας στην τέταρτη νίκη επί ισάριθμους αγώνες.

Ένα παιχνίδι το οποίο ο εκλέκτορας της Εθνικής ομάδας αντιμετωπίζει με πολλή σοβαρότητα, προειδοποιώντας για το μαχητικό πνεύμα και τη βελτίωση που εμφανίζουν οι Ιρλανδοί, κάτι που απέδειξαν με τη νίκη τους στη Φινλανδία.

Αναλυτικά, ο Γιοβάνοβιτς μίλησε και τοποθετήθηκε για:

Τα στοιχεία της εμφάνισης στο Γουέμπλεϊ: «Προσεγγίσαμε το παιχνίδι όπως πρέπει για να κερδίσουμε. Προσπαθούσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε, ήταν εξαιρετική εμφάνιση απ’ όλους. Αυτό φαινόταν σε όλο το παιχνίδι, υπήρχε συγκέντρωση, δυναμική, εγωισμός και μας κράτησε μέχρι το τελευταίο λεπτό. Να το κρατήσουμε περισσότερο σαν προφίλ και σκεπτικό, πώς θέλουμε να είμαστε στο μέλλον».

Την ιδιαιτερότητα του αγώνα στο Γουέμπλεϊ: «Ήταν δύσκολο. Είναι νέα παιδιά. Ήταν δύσκολο να ελέγξω τα δικά μου συναισθήματα, πόσο μάλλον τα συναισθήματα των παιδιών. Ίσως το παιχνίδι τους βοήθησε, κατάλαβαν πως έχουν την ευκαιρία να πετύχουν κάτι που θα μένει για πάντα γραμμένο στην ιστορία και να τιμήσουν έτσι τον Τζορτζ. Δείξαμε μία ενότητα που τους οδήγησε σ΄ ένα σπουδαίο παιχνίδι και αποτέλεσμα».

Την κατάσταση Τσιμίκα και Κωνσταντέλια: «Είχαν κάποιο πρόβλημα με πυρετό. Σήμερα στην προπόνηση να δούμε πώς θα είναι οι δύο τους, αν θα είναι σε καλύτερη κατάσταση. Ελπίζω να είναι καλά και να τους έχω και αύριο. Αισθάνονται καλά, μας ενδιαφέρει όμως και πώς θα είναι μετά την προπόνηση».

Την ομαδική ψυχολογία και την εμπειρία που αποκόμισαν οι διεθνείς: «Η ψυχολογία δεν είναι το δυνατό μου σημείο, εγώ είμαι προπονητής. Έχω την αίσθηση του γκρουπ, μπορώ μέχρι σε ένα σημείο να το καταλάβω. Μας χαρακτηρίζει ο εγωισμός, το θάρρος σαν λαός. Όταν υπάρχουν δυσκολίες δίνεις πολλά περισσότερα. Το έδειξαν οι ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο, σε συνθήκες όχι εύκολες. Να το κρατήσουμε στο μέλλον και σε φυσιολογικές συνθήκες. Διότι αν καταφέρεις κάτι τέτοιο θα μπορείς να έχεις να κρατηθείς από κάτι για το μέλλον».

Τη δυσκολία αγώνων με ομάδες όπως η Ιρλανδία: «Είναι σοβαρή ομάδα, που παλεύει στο γήπεδο, προσπαθεί και στα 90 λεπτά, είναι δύσκολος αντίπαλος. Νίκησε δίκαια τη Φινλανδία και έρχεται με καλύτερη ψυχολογία. Να σεβαστούμε τον αντίπαλο, παίζουν οι καλύτεροι. Να είμαστε αγωνιστικά το ίδιο καλοί, να έχουμε στάνταρ απόδοση, ώστε να έχουμε και καλά αποτελέσματα. Δεν είναι όλα τα παιχνίδια ίδια, αλλά και το αυριανό είναι απαιτητικό παιχνίδι».

Την κατάμεστη ελληνική έδρα: «Χαίρομαι γι’ αυτό. Είναι φυσιολογικό, ξέρω πώς σκέφτεται ένας φίλαθλος, ξέρω πώς είναι να έχει μία ομάδα να τον αντιπροσωπεύει. Δεν είχαμε μεγάλες διοργανώσεις τα τελευταία 10 χρόνια. Η νίκη στην Αγγλία τους έκανε να αισθάνονται υπερήφανοι. Αυτό αυξάνει την υποχρέωση, να τους κρατήσουμε μαζί μας και να συνεχίσουν να αισθάνονται υπερήφανοι για τους παίκτες που τους εκπροσωπούν».

Τον αγώνα της Ιρλανδίας στη Φινλανδία: «Δεν υπήρχαν πολλές διαφορές μεταξύ των αγώνων της Ιρλανδίας με Ελλάδα και Φινλανδία. Η Ιρλανδία έκανε την ανατροπή, είναι ένα κομμάτι που δείχνει ότι είναι μία ομάδα που ψάχνει να αλλάξει το σκορ, το κυνηγάει μέχρι το τέλος. Πιστεύω θα είναι δύσκολο παιχνίδι».

Τι σημαίνει, σημειολογικά, η νίκη απέναντι στην Αγγλία και αν μπορεί να αποτελέσει απαρχή για μία πορεία ανόδου: «Αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν μπορεί το ματς με την Αγγλία να είναι αφετηρία για παρουσία σε μεγάλες διοργανώσεις. Όμως, αυτό θέλει συνεχή προσπάθεια. Η νίκη με την Αγγλία μας βάζει σε διαφορετική διαδικασία. Τη θέλαμε αυτή τη νίκη, τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις προεκτάσεις της. Θα είναι ωραίο να δούμε πώς θα αντιδράσουμε».

Την προσαρμογή του: «Δύσκολη, είναι η Εθνική ομάδα δεν το σκέφτομαι. Έχω πολύ μεγάλες ευθύνες γι’ αυτό που έχω αναλάβει, μαζί με τα παιδιά να είμαστε άξιοι της θέσης που κατέχουμε».