Skip to main content

Πιρόλα: Πρωτάθλημα με Ολυμπιακό και Μουντιάλ με Ιταλία

Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός των «ερυθρόλευκων» μίλησε για τα σχέδιά του στην εφημερίδα Gazzetta Dello Sport

Ο Λορέντσο Πιρόλα ανακάλυψε το μέλλον του το περασμένο καλοκαίρι, ανάμεσα σ΄ ένα πιάτο φαγητό κι ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Πριν από μερικούς μήνες κι ενώ δεν είχε υπογράψει στον Ολυμπιακό, ο Ιταλός αμυντικός βρέθηκε στην Κρήτη με τη σύζυγό του, για διακοπές.

Δειπνώντας ένα βράδυ δίπλα στη θάλασσα, έπιασε μια σύντομη κουβέντα με έναν εστιάτορα. «Απολαύστε την Ελλάδα, τον ήλιο και τις παραλίες: μια μέρα θα παίξεις για μας…», ήταν τα προφητικά λόγια του.

«Απίστευτο, υπέγραψα λίγες εβδομάδες αργότερα. Είχε δίκιο», παραδέχθηκε ο 22χρονος παίκτης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην αθλητική εφημερίδα Gazzetta Dello Sport.

Ο αρχηγός της ιταλικής Εθνικής Ελπίδων έχει στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, του Ευρωπαϊκού U21 και να κάνει… τον γύρο της Ακρόπολης: «Θα πάω τον Νοέμβριο. Κάνει ακόμα ζέστη…».

Αναλυτικά, ο Πιρόλα τοποθετήθηκε στη συνέντευξη για:

Την απόφαση να συνεχίσει στον Ολυμπιακό: «Λυπήθηκα που έφυγα από την Ιταλία; Λίγο, κυρίως επειδή είμαστε ευτυχισμένοι εδώ. Αλλά θέλω να κερδίσω: φέτος ο Ολυμπιακός γίνεται 100 ετών και ο στόχος είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Θα είμαι ο δεύτερος Ιταλός που θα το καταφέρει μετά τον Γκρέκο. Είναι πηγή υπερηφάνειας. Και όταν με προσέγγισαν δεν δίστασα».

Το όνειρό του: «Να κατακτήσω ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με την Ιταλία και τον τίτλο με τον Ολυμπιακό».

Τη συνεργασία του με τον Κόντε στην Ίντερ: «Οι καλύτερες αναμνήσεις μου είναι τα δύο πρωταθλήματα που κέρδισα με τις ομάδες κάτω των 16 και κάτω των 17 ετών και το ντεμπούτο μου στη Serie A εναντίον της Σπαλ. Ο Κόντε μου είχε δώσει την ευκαιρία. Η Ίντερ ήταν η ζωή μου για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Την Εθνική Ελπίδων της χώρας του: «Το περιβραχιόνιο του αρχηγού είναι πηγή υπερηφάνειας και δεν θα το κρύψω: θέλουμε να κερδίσουμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Θα ήθελα να ολοκληρώσω αυτό το ταξίδι που ξεκίνησε στην ομάδα κάτω των 15 ετών με μια νίκη, θα τα δώσω όλα».

Πηγή: Gazzetta Dello Sport