Skip to main content

Η Adidas προσφέρει στην Εθνική Βραζιλίας 1 δις δολάρια

Ο γερμανικός κολοσσός αθλητικών ειδών θέλει να «κλέψει» την Σελεσάο από τη Nike με μια τερατώδη προσφορά

Θα μπορούσε να υπάρξει μια νέα μεγάλη ανατροπή στον κόσμο των τεχνικών συνεργασιών των Εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου;

Σύμφωνα με την διαδικτυακή πύλη UOL, η CBF (η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας) απέρριψε την πρώτη προσφορά ανανέωσης της Nike ως τεχνικού χορηγού ενώ την ίδια ώρα έλαβε μια προσφορά δισεκατομμυρίων δολαρίων για να μεταβεί στην Adidas μετά το 2026.

Η προσφορά του γερμανικού κολοσσού αθλητικών ειδών στη Βραζιλία θα δομηθεί με βάση μια δεκαετή συμφωνία για την παραγωγή εμφανίσεων, με ετήσια αμοιβή 100 εκατομμυρίων δολαρίων, συνολικής αξίας της προσφοράς περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η προσφορά της Adidas για να ντύσει την Εθνική Βραζιλίας είναι παρόμοια με εκείνη που υπέγραψε η Γερμανία με τη Nike.

Για να «σπάσει» τη συνεργασία μεταξύ του γερμανικού γίγαντα και της «Μάνσαφτ», η αμερικανική φίρμα έριξε στο τραπέζι 100 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από το 2027 έως το 2034.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας θέλει να εισπράττει 100 εκατομμύρια δολάρια ετησίως στην επόμενη συμφωνία τεχνικής χορηγίας, η οποία θα ξεκινήσει μετά το 2026, αλλά σύμφωνα με φήμες, η αρχική προσφορά της Nike για πιθανή ανανέωση συμβολαίου ήταν σαφώς χαμηλότερη.

Το τρέχον συμβόλαιο μεταξύ της Nike και της Βραζιλίας ανέρχεται σε 35 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Η Puma επίσης δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να μπει στην υπόθεση, αλλά θα περιμένει μέχρι τον Ιανουάριο του 2025 για να κατανοήσει το σενάριο κι ενδεχομένως να κάνει πρόταση.

Η UOL, από την άλλη πλευρά, ανέφερε ότι η CBF αναμένει μια αντιπρόταση από τη Nike τον Οκτώβριο για να επιλυθεί η κατάσταση το συντομότερο δυνατό.

naftemporiki.gr