Skip to main content

Συμπλοκή εργαζομένων στο «Καμπ Νου»

Οι πρωταγωνιστές της συμπλοκής χτυπήθηκαν μεταξύ τους με ξύλα και στη συνέχεια εντοπίστηκαν από την αστυνομία και απομακρύνθηκαν

Ενώ η Μπαρτσελόνα εργάζεται εντατικά ώστε τα έργα στο «Καμπ Νου» να περατωθούν για να της επιτρέψει να επιστρέψει στο γήπεδό της στο δεύτερο μέρος της σεζόν, η θρυλική εγκατάσταση -εν μέσω ανακαίνισης- υπήρξε σκηνή ενός ασυνήθιστου καυγά μεταξύ εργαζομένων.

Σύμφωνα με την El Mundo Deportivo, περίπου 20 άτομα συγκρούστηκαν σήμερα μεταξύ τους οπλισμένοι με ξύλα, γύρω στις 14:30, με συνέπεια έξι ελαφρούς τραυματισμούς.

Ο υπεύθυνος των εργασιών τους έδιωξε όλους από το γήπεδο και η Mossos d’Esquadra (η καταλανική αστυνομία), που ειδοποιήθηκε για τον καυγά, επενέβη για να τους αναγνωρίσει.

Οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται είναι ρουμανικής κι αλβανικής υπηκοότητας και διαμένουν σε ξενοδοχείο στην Καλέγια, αφού αναγκάστηκαν να μετακομίσουν για να εργαστούν στο εργοτάξιο του γηπέδου.

Οι άνδρες ανήκουν σε εταιρεία στην οποία έχουν ανατεθεί οι εργασίες ανάπλασης με υπεργολαβία.

Η ασφάλεια του εργοταξίου και ολόκληρου του Spotify Camp Nou ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας που προσέλαβε η κατασκευαστική εταιρεία Limak.

Στις 23 Μαΐου είχε ήδη σημειωθεί συμπλοκή μεταξύ εργαζομένων που συμμετείχαν στις εργασίες ανακαίνισης στην εγκατάσταση, η οποία είχε προκαλέσει τρεις τραυματισμούς και τέσσερις συλλήψεις.

naftemporiki.gr