Skip to main content

Σε σύγκρουση Ρεάλ και περίοικοι του «Μπερναμπέου»

Οι κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν πως η πρωταθλήτρια Ισπανίας λειτουργεί το στάδιο χωρίς άδεια, ενοχλημένοι από τον υψηλό θόρυβο των συναυλιών

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν παίζει μόνο αλλά και φιλοξενεί συναυλίες στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» παρά το γεγονός ότι η άδεια έχει λήξει το 2001, είναι η κατηγορία της Ένωσης «Perjudicados del Bernabéu» (Οι Επηρεασμένοι του Μπερναμπέου).

Ένα υπονοούμενο που ήρθε στο φως αφού ο σύλλογος του Φλορεντίνο Πέρεθ πρόκειται να ολοκληρώσει τις εργασίες εκσυγχρονισμού στον χώρο του σταδίου και μια κατηγορία που ο ισπανικός σύλλογος απορρίπτει, δηλώνοντας ότι είχε πάντα όλες τις απαραίτητες άδειες, τόσο για να παίζει τους αγώνες όσο και για να φιλοξενεί διάφορες συναυλίες.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει, και είχε πάντα, τη σχετική δημοτική άδεια δραστηριότητας και λειτουργίας, η οποία εξουσιοδοτεί πλήρως τη διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων στο στάδιο Σαντιάγο Μπερναμπέου», αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου.

«Επιπλέον, είναι απολύτως ψευδές ότι η Ρεάλ Μαδρίτης διεξήγαγε ή διεξάγει τις αθλητικές της δραστηριότητες με άδεια που έχει λήξει, όπως δεν είναι αλήθεια ότι αυτή η άδεια χρησιμοποιήθηκε από τρίτους με παραπλανητικό τρόπο ενώπιον οποιασδήποτε δημόσιας διοίκησης».

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Confidencial, οι κάτοικοι ενημέρωσαν το δικαστήριο ότι ο σύλλογος λειτουργούσε το γήπεδο με άδεια που είχε λήξει από το 2001, κατηγορία που απηύθυνε η Ένωση κατά του συλλόγου και του δήμου Μαδρίτης λόγω του θορύβου από τις συναυλίες.

Αν η κατηγορία αποδειχθεί αληθινή, εκτός από το σύλλογο θα τιμωρηθεί επίσης ο δήμαρχος Χοσέ Λουίς Μαρτίνεθ-Αλμέιδα και ο έμπιστος σύμβουλός του Μπόρχα Καραμπάντε.

Η θέση αμφοτέρων είναι ήδη αρκετά «λεπτή» όσον αφορά τις παραχωρήσεις που εγγυώνται στο Μπερναμπέου ενόψει συναυλιών, με τη δικαστή Μόνικα Αγκίρε ντε λα Κουέστα επίσης, να εμπλέκεται την υπόθεση, έχοντας ήδη απορρίψει τα αιτήματα υπεράσπισης του δημάρχου και του συμβούλου του.

Εν κατακλείδι, η Ρεάλ Μαδρίτης επανέλαβε την προθυμία της να εργαστεί ώστε η δραστηριότητα του συλλόγου να μπορεί να συνυπάρχει με σεβασμό με τη γειτονιά.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης εργάζεται ενεργά, μαζί με την Κοινότητα της Μαδρίτης και τον δήμο της Μαδρίτης για να εγγυηθεί τη βιωσιμότητα και συνύπαρξη, ώστε οι δραστηριότητες του γηπέδου να πραγματοποιούνται με απόλυτο σεβασμό, όχι μόνο της νομιμότητας, αλλά και του περιβάλλοντος και των κατοίκων της περιοχής», υπογράμμισε η «Βασίλισσα».

naftemporiki.gr