Skip to main content

Η Toyota επιστρέφει στη F1

Ο Ιάπωνας κατασκευαστής αυτοκινήτων θα επιστρέψει στη Formula 1 μετά από 15 χρόνια απουσίας, χάρη σε μια συνεργασία με την Haas

Η είδηση είναι επίσημη: Η Toyota θα επιστρέψει στη Formula 1 μετά από 15 χρόνια απουσίας χάρη σε μια νέα συνεργασία με την αμερικανική ομάδα Haas, ανέφερε το BBC.

Μια συμφωνία που αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό γεγονός και για τα δύο μέρη, σηματοδοτώντας την επιστροφή της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο των ελίτ αγώνων αυτοκινήτων.

Η Toyota εγκατέλειψε την F1 το 2009, αλλά τώρα είναι έτοιμη να επιστρέψει ως «τεχνικός συνεργάτης» της Haas.

Αυτή η συνεργασία θα δει την Toyota να παρέχει υπηρεσίες σχεδιασμού, τεχνικής υποστήριξης και κατασκευής στη Haas, ενώ η ομάδα των ΗΠΑ θα προσφέρει τεχνογνωσία κι εμπορικά πλεονεκτήματα.

Τα αυτοκίνητα της Haas θα φέρουν το σήμα Toyota ήδη από το επόμενο Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο θα διεξαχθεί στο Όστιν του Τέξας, από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου.

Πρόσβαση στους πόρους Gazoo Racing

Η Haas θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί κινητήρες Ferrari, έχοντας ανανεώσει το συμβόλαιό της με την ιταλική ομάδα μέχρι το 2028.

Ωστόσο, χάρη στη συνεργασία με την Toyota, η ομάδα θα έχει πρόσβαση στους πόρους της Toyota Gazoo Racing, αναπτύσσοντας και βελτιώνοντας περαιτέρω τις τεχνικές και κατασκευαστικές δυνατότητές της.

Ο Τομόγια Τακαχάσι, πρόεδρος του αγωνιστικού τμήματος της Toyota, δήλωσε ότι η εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει αυτή τη συνεργασία για να καλλιεργήσει νέα ταλέντα μεταξύ των οδηγών και των μηχανικών.

Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, η Toyota έχει δει μερικά από τα καλύτερα νεαρά ιαπωνικά ταλέντα να «δραπετεύουν» για την ανταγωνίστρια Honda, χάρη στην παρουσία της τελευταίας στη F1. Με αυτή τη νέα συνεργασία η Toyota στοχεύει να αντιστρέψει την τάση, φέρνοντας τοπικά ταλέντα πίσω στο οικοσύστημά της.

Ο Αγιάο Κομάτσου, επικεφαλής της ομάδας της Haas, εξέφρασε ενθουσιασμό για τη νέα συνεργασία, τονίζοντας τα αμοιβαία οφέλη:

«Το να έχουμε έναν παγκόσμιο ηγέτη στην αυτοκινητοβιομηχανία όπως η Toyota να μας υποστηρίζει και να εργάζεται μαζί μας, θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε την ανάπτυξή μας και να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητα στη Formula 1».

Σε αντάλλαγμα, η Toyota Gazoo Racing θα επωφεληθεί από μια εξαιρετική πλατφόρμα για να δοκιμάσει και να βελτιώσει τις μηχανολογικές της δεξιότητες.

naftemporiki.gr