Skip to main content

ΕΟΚΑΝ και ΚΟΕ σύμμαχοι στην καταπολέμηση του ντόπινγκ

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν για άμεση συνεργασία, αρχίζοντας από τον τομέα της εκπαίδευσης κι ενημέρωσης

Η στενότερη και πιο ουσιαστική συνεργασία ανάμεσα στον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ) και τις αθλητικές Ομοσπονδίες, επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση του Διοικητή του ΕΟΚΑΝ, Γρηγόρη Λέων, με τον πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κυριάκο Γιαννόπουλο.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν για άμεση συνεργασία, αρχίζοντας από τον τομέα της εκπαίδευσης κι ενημέρωσης πάνω σε θέματα ντόπινγκ και αντι-ντόπινγκ διαδικασιών, ειδικά των αθλητών και αθλητριών που στελεχώνουν τις εθνικές ομάδες του υγρού στίβου.

«Συμφωνήσαμε για στενότερη και πιο ουσιαστική συνεργασίας  στον τομέα της εκπαίδευσης και της ενημέρωσης καθώς είναι ο μοναδικός δρόμος για να βγούμε σαν χώρα νικητές στη μάχη κατά του ντόπινγκ», δήλωσε ο κ. Λέων.

«Ο ΕΟΚΑΝ εφαρμόζει τα υψηλότερα πρότυπα αντί -ντόπινγκ σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι σύμμαχος των αθλητών στην κοινή αποστολή για ένα καθαρό αθλητισμό, γεμάτο αξίες».

Από την πλευρά του, ο κ. Γιαννόπουλος υπογράμμισε: «Είναι η πρώτη φορά που  Διοικητής του ΕΟΚΑΝ επισκέπτεται την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας. Κοινός μας στόχος αποτελεί πάντα ο καθαρός αθλητισμός και από τη δικιά μας πλευρά θα ακολουθήσουμε όλους τους κανόνες προς αυτήν την κατεύθυνση».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο νομικός σύμβουλος του ΕΟΚΑΝ, Γιώργος Πανουργιάς, ο υπεύθυνος εκπαίδευσης του ΕΟΚΑΝ, Χρήστος Παπούλιας και ο Νίκος Ξυλούρης, μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ κι εκπρόσωπος στην ΕΟΕ.