Skip to main content

Διεθνής Τύπος: Διθυραμβικά σχόλια για τη νίκη της Ελλάδας επί της Αγγλίας – Θλίψη για τον Μπάλντοκ

(ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Για «ιστορική νίκη της Ελλάδας επί της Αγγλίας» κάνει λόγο ο Guardian - «Οι Έλληνες, συναισθηματικά φορτισμένοι από τον χαμό του Μπάλντοκ, κατέκτησαν το Γουέμπλεϊ», γράφει το Spiegel

Με διθυραμβικά σχόλια ο διεθνής Τύπος αναφέρεται στην «ιστορική νίκη» της Εθνικής Ελλάδας επί της Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ. Οι Times του Λονδίνου γράφουν: «Αγγλία-Ελλάδα: Η χαοτική ομάδα του Λι Κάρσλεϊ ταπεινώθηκε από τους Ελληνες στο Γουέμπλεϊ». Η βρετανική εφημερίδα εκτιμά μάλιστα ότι μετά από αυτή την «ντροπιαστική ήττα», ο προσωρινός προπονητής της Εθνικής Αγγλίας θα αναγκαστεί να προπονεί στο εξής την «Εθνική Ομάδα με παίκτες κάτω των 21 ετών».

Για «ιστορική νίκη της Ελλάδας επί της Αγγλίας» κάνει λόγο ο Guardian, τονίζοντας ότι «ήταν  η πρώτη νίκη της Ελλάδας επί της Αγγλίας –μια νίκη που οι Ελληνες παίκτες αφιέρωσαν στον Τζορτζ Μπάλντοκ, τον γεννημένο στην Αγγλία, αδικοχαμένο Ελληνα διεθνή, που τους «οδήγησε για 90 λεπτά».

(ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

«Καθώς όλοι απομακρύνονταν από το Γουέμπλεϊ, πολλοί ήταν εκείνοι που φοβούνταν ότι ο προσωρινός προπονητής της Εθνικής Αγγλίας είχε ανατινάξει ένα από τα βασικά σημεία της οντισιόν του για να βρει μόνιμη δουλειά. Η ομάδα του Κάρσλεϊ θα μπορούσε να είχε δεχτεί ένα ή περισσότερα γκολ στα μισά του πρώτου ημιχρόνου. Μέχρι το τέλος του αγώνα άλλωστε, ακυρώθηκαν άλλα τρία γκολ της Ελλάδας», τονίζει η βρετανική εφημερίδα.

Για την Daily Mail, «η Εθνική Αγγλίας ήταν ένα άμορφο χάος, την ώρα μάλιστα που « αν και ήταν νωρίς για τις Χριστουγεννιάτικες αγορές, όλοι οι Βρετανοί φίλαθλοι περίμεναν ένα  δώρο από την ομάδα τους».

Συγκίνηση και πάθος για τους Ελληνες

«Οι Έλληνες παίκτες, συναισθηματικά φορτισμένοι από τον χαμό του συμπαίκτη τους, Τζορτζ Μπάλντοκ- κατέκτησαν με μια παθιασμένη εμφάνιση το Γουέμπλεϊ», γράφει το Der Spiegel. «Πρώτα το σοκ από τον θάνατό του και μετά η νίκη για τον συμπαίκτη τους: Η Ελλάδα νίκησε τα «Τρία Λιοντάρια», σημειώνει το γερμανικό περιοδικό

Η γαλλική L` Equipe αναφέρει ότι η Ελλάδα κέρδισε την Αγγλία για πρώτη φορά στην ιστορία της (2-1), στο Γουέμπλεϊ, στο πλαίσιο της τρίτης ημέρας του Nations League B. Μια άξια επιτυχία, που αποδυναμώνει τον  προσωρινό προπονητή Λι Κάρσλεϊ. των Τριών Λιονταριών».

(ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Για πρώτη φορά μετά το Euro 2004, σημειώνει η γαλλική εφημερίδα, «η Ελλάδα κέρδισε μια ομάδα των κορυφαίων 5 της FIFA, με αντίπαλο την Αγγλία. Ένας αντίπαλος που οι Έλληνες δεν είχαν νικήσει ποτέ στην ιστορία τους. Χάρη σε αυτή την άξια επιτυχία, οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς εδραιώνουν τη θέση τους στην κορυφή του ομίλου 2 της League B.»

Η ιταλική La Gazzetta dello Sport γράφει επίσης: Στο στάδιο Γουέμπλεϊ, η Ελλάδα γράφει ιστορία: άξια νίκη κόντρα στην Αγγλία και ρίγη συγκίνησης για τον θάνατο του Μπάλντοκ. Το νικητήριο γκολ στο 93ο λεπτό και πανηγυρισμοί στον αγωνιστικό χώρο στη μνήμη του από τους Ελληνες παίκτες, την ώρα που τα «τρία λιοντάρια» αποχωρούσαν εν μέσω αποδοκιμασιών»

Στην ιστορική νίκη της Ελλάδας αναφέρθηκαν και οι New York Times: «Η Ελλάδα γράφει ιστορία: άξια νίκη κόντρα στην Αγγλία και τιμή στη μνήμη του Μπάλντοκ», γράφει η αμερικανική εφημερίδα. «Οι Ελληνες παίκτες έπαιξαν και για λογαριασμό του Τζορτζ Μπάλντοκ, στον οποίο και οι δύο ομάδες -αλλά και ολόκληρο το στάδιο – απέτισαν φόρο τιμής. Οι συμπαίκτες του συγκεντρώθηκαν για να σηκώσουν την φανέλα «BALDOCK 2» στους ουρανούς, διασφαλίζοντας ότι δεν θα ξεχαστεί».

Τζορτζ Μπάλντοκ: Η στιγμή που το Γουέμπλεϊ τηρεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του