Skip to main content

Για τον Γιώργο τους οι Έλληνες άλωσαν το Γουέμπλεϊ -1-2 την Εθνική Αγγλίας

Το είπαν και το έκαναν! Οι ψυχάρες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδωσαν τα πάντα πάνω στο χορτάρι για τον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ και με μυθική εμφάνιση άλωσαν το Λονδίνο με 2-1, χάρη σε δύο γκολ του Παυλίδη.

Oι Έλληνες διεθνείς σοκαρισμένοι, συντετριμμένοι, έπρεπε να πατήσουν απόψε το χορτάρι του Γουέμπλεϊ, θρηνόντας για τον αδόκητο χαμό του συμπαίκτη, του φίλου τους, Τζορτζ Μπάλντοκ που έφυγε από την ζωή το βράδυ της Τετάρτης. Πριν την αναμέτρηση, υποσχέθηκαν κάτι. «Απόψε θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε τη δύναμη της ψυχής του, η οποία είναι φωτεινό παράδειγμα για όλους μας».

Το είπαν και το έκαναν. Οι ψυχάρες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με εμφάνιση που θα μνημονεύεται για πάρα πολλά χρόνια, άλωσαν το Λονδίνο, καθώς νίκησαν 2-1 την Αγγλία, με τον Βαγγέλη Παυλίδη να πετυχαίνει δύο γκολάρες και να κάνει την διαφορά!

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο, κατά το οποίο επέτρεψε λίγες μεγάλες ευκαιρίες στους Άγγλους και παράλληλα δημιούργησε τρεις τεράστιες φάσεις για γκολ, δείχνοντας εξαιρετικό πλάνο τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά, βάζοντας δύσκολα στους γηπεδούχους.

Στο 3′ ο Βλαχοδήμος απέκρουσε το σουτ του Μπέλιγχαμ και δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Παυλίδη πέρασε λίγο άουτ. Στο 10′ η Ελλάδα έφτασε μια ανάσα από το γκολ, όταν έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή από το λάθος του τερματοφύλακα, ο Μπακασέτας σούταρε από απόσταση στο κενό τέρμα και ο Κόλγουιλ εκατοστά πριν η μπάλα περάσει την γραμμή, έσωσε την ομάδα του.

Στο 21′ το σουτ του Μπακασέτα από πολύ καλή θέση βρήκε στα σώματα και κατέληξε κόρνερ. Στιγμές αργότερα ο Πάλμερ σούταρε άουτ από το ύψος του πέναλτι, όπως άουτ κατέληξε και η κεφαλιά του Γκόρντον στο 31′.

H εκκίνηση του δευτέρου μέρους ήταν ονειρική για την Ελλάδα. Στο 49′ ο Γιαννούλης πάσαρε στον Παυλίδη, με τον σέντερ φορ της ”γαλανόλευκης” να αποφεύγει τρεις αντιπάλους και με τρομερό σουτ να ανοίγει το σκορ. Η Αγγλία απείλησε με τον Ουότκινς στο 60′ και στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι κράτησαν μακριά τον κίνδυνο από την περιοχή τους.

Για λίγα εκατοστά στο 83′ ακυρώθηκε γκολ του Παυλίδη που θα είχε καθαρίσει το ματς και η Αγγλία βρήκε τέρμα ισοφάρισης στο 87′ όταν ο Μπέλιγχαμ με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-1. Όλα έδειχναν ισοπαλία.

Η Ελλάδα, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στο 94′ μετά από φάση διαρκείας ο Παυλίδης με τρομερό τελείωμα έκανε το 2-1 και χάρισε μια ιστορική νίκη στην χώρα μας, την πρώτη της επί αγγλικού εδάφους.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πάτησε στην κορυφή του ομίλου και αν νικήσει την Κυριακή την Ιρλανδία θα είναι φαβορί για την πρωτιά!