Skip to main content

Τζορτζ Μπάλντοκ: Η στιγμή που το Γουέμπλεϊ τηρεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του

REUTERS/Toby Melville

Οι Ελληνες διεθνείς αγωνίζονται με μαύρα περιβραχιόνια

Ενός λεπτού σιγή στη  μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ τηρήθηκε στο Γουέμπλει πριν από την έναρξη του αγώνα Αγγλίας – Ελλάδας σε μία βαθύτατα φορτισμένη στιγμή.

Λίγες ώρες προ της αναμέτρησης, οι Ελληνες διεθνείς -που αγωνίζονται με μαύρα περιβραχιόνια- αποχαιρέτησαν με κοινή δήλωσή τους τον αδικοχαμένο συμπαίκτη τους, αναφέροντας:

«Είναι αδύνατον να πιστέψουμε ότι ο αγαπημένος μας φίλος και συμπαίκτης, ο Τζορτζ, δεν είναι πια μαζί μας. Ο πόνος μας είναι απερίγραπτος.

Απόψε θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε τη δύναμη της ψυχής του, η οποία είναι φωτεινό παράδειγμα για όλους μας.

Η σκέψη μας είναι στην οικογένεια του. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, φίλε…».

Πνιγμός

Ο θάνατος του 31χρονου διεθνούς ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού προήλθε από «πνιγμό εντός ύδατος», όπως προκύπτει από τη νεκροτομή που διενεργήθηκε στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά τη νεκροτομή, ελήφθησαν επίσης δείγματα για τοξικολογικές εξετάσεις, με τις απαντήσεις να αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Από τη νεκροτομή φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή κατά την αυτοψία που είχε διενεργήσει στον χώρο της τραγωδίας.

Το σώμα του Μπάλντοκ δεν έφερε σημάδια ή τραύματα που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια.

Σεβασμό ζητεί ο Παναθηναϊκός

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ζήτησε την Πέμπτη από τα ΜΜΕ να δείξουν τον δέοντα σεβασμό στον εκλιπόντα και την οικογένειά του.

«Σύσσωμη η παναθηναϊκή οικογένεια μαζί με την οικογένεια του δικού μας George, βιώνουμε στιγμές βαρύτατου πένθους. Οφείλουμε όλοι να δείξουμε σεβασμό και να σταθούμε στο πλευρό των οικείων του (…) Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να κινηθούμε νομικά για την προστασία της μνήμης του George», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.