Skip to main content

Υποψήφιος για το βραβείο Coaches Lifetime Achievement ο Πομάσκι

Την πρόταση κατάθεσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλο, κι έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τα μέλη της ολομέλειας

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να προτείνει τον προπονητή Γιώργο Πομάσκι για το βραβείο της ΔΟΕ Coaches Lifetime Achievement.

Η πρόταση κατατέθηκε από τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο, κι έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τα μέλη της ολομέλειας στην τελευταία συνεδρίαση.

Ο Γιώργος Πομάσκι έχει καταφέρει να δημιουργήσει προπονητική φιλοσοφία και να διαμορφώσει μια ολόκληρη γενιά αθλητών αλλά και προπονητών, ενώ με τους αθλητές και τις αθλήτριες του, με αποκορύφωμα τον Μίλτο Τεντόγλου, έχει προσφέρει σπουδαίες επιτυχίες στην Ελλάδα και τον ελληνικό αθλητισμό.

Η επιλογή του προπονητή για το IOC Coaches Lifetime Achievement γίνεται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ύστερα από τις προτάσεις των Εθνικών Ολυμπιακών επιτροπών κι επιβραβεύει τον προπονητή για όσα έχει πετύχει στη διάρκεια της καριέρας του.

Στην ίδια συνεδρίαση της ολομέλειας, αποφασίστηκε η Ελληνική Ομοσπονδία τροχοσανίδας να έχει πλέον και δικαίωμα ψήφου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, μετά την αναγνώριση από την αντίστοιχη διεθνή Ομοσπονδία και την ένταξη του αθλήματος στο Ολυμπιακό πρόγραμμα του Λος Αντζελες 2028.