Skip to main content

Ο Ηλιόπουλος παρουσίασε τον Ριμπάλτα στην ΑΕΚ

Ο Ισπανός αξιωματούχος θα έχει τον τίτλο του διευθυντή ποδοσφαίρου στην Ένωση

Στο αθλητικό κέντρο της ΑΕΚ, στα Σπάτα, βρέθηκε σήμερα (9/10) ο νέος ισχυρός άνδρας στη διοικητική πυραμίδα της Ένωσης, Χαβιέρ Ριμπάλτα.

Ο Ισπανός μίλησε στους ποδοσφαιριστές και στο τεχνικό επιτελείο, παρουσία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Μάριου Ηλιόπουλου.

Ο τίτλος του θα είναι εκείνος του διευθυντή ποδοσφαίρου, που σημαίνει ότι θα βρίσκεται στην κορυφή και θα συνεργάζεται άμεσα με τον Ματίας Αλμέιδα.

Μετά την παρουσίασή του ο Ριμπάλτα παρέμεινε στα Σπάτα και είχε πολύωρη συνομιλία με τον τεχνικό των «κιτρινόμαυρων».

Μεταξύ των υπόλοιπων καθηκόντων του περιλαμβάνεται η αναδιοργάνωση του τμήματος scouting και η αξιολόγηση.

Να σημειωθεί ότι οι Μάριος και Αντώνης Ηλιόπουλος, ο οποίος είναι ο επικεφαλής των Ακαδημιών, επισκέφτηκαν την Β΄ ομάδα της ΑΕΚ και μίλησαν με τον τεχνικό Νίκο Κούστα και τους παίκτες, υπογραμμίζοντας τη σημασία που αποδίδουν στα τμήματα υποδομής.

Πριν απ΄ όλα αυτά είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της συνεργασίας των δύο πλευρών, με τον Μάριο Ηλιόπουλο να δηλώνει:

«Από σήμερα 9 Οκτωβρίου τα μάτια όλης της Ευρώπης, είναι πάνω στην ΑΕΚΑΡΑ μας και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Vamos!».

Ποιος είναι ο Ριμπάλτα

Ο Χαβιέρ Ριμπάλτα γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1980 στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Η παραγοντική καριέρα του στον χώρο του ποδοσφαίρου άρχισε το καλοκαίρι του 2008, όταν εντάχθηκε στο τμήμα σκάουτινγκ της Τορίνο.

Έπειτα από μόλις ένα χρόνο ανέλαβε την ίδια θέση στη Μίλαν, στην οποία εργάστηκε για τα δύο επόμενα χρόνια.

Τον Ιούλιο του 2011 ανέλαβε επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ στη Νοβάρα κι ένα χρόνο αργότερα πήρε μια πολύ σημαντική «μεταγραφή» αναλαμβάνοντας το ίδιο πόστο στη Γιουβέντους, στην οποία παρέμεινε για πέντε χρόνια.

Το καλοκαίρι του 2017 μετακόμισε στην Αγγλία για λογαριασμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην οποία κατείχε και πάλι τη θέση του επικεφαλής στο τμήμα σκάουτινγκ.

Τον Ιούλιο του 2018 αποδέχθηκε την πρόταση να αναλάβει τη θέση του αθλητικού διευθυντή στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, όπου παρέμεινε για την επόμενη τριετία.

Τον Απρίλιο του 2021 επέστρεψε στην Ιταλία για τη θέση του ποδοσφαιρικού διευθυντή της Πάρμα και το καλοκαίρι του 2022 ανέλαβε την ίδια θέση στη Μαρσέιγ, στην οποία εργάστηκε έως τον Οκτώβριο του 2023.