Skip to main content

Οι αγγλικοί σύλλογοι θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα για το APT

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και την Premier League μεγαλώνει και ο σύλλογος κατηγορεί τη Λίγκα για «παραπλάνηση»

Οι σύλλογοι της Premier League θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν την υπόθεση APT καθώς η Μάντσεστερ Σίτι κατηγορεί το πρωτάθλημα ως «παραπλανητικό»

Οι σύλλογοι της Premier League θα συναντηθούν την Πέμπτη της επόμενης εβδομάδας (17/10) προκειμένου να συζητήσουν για τους κανονισμούς του πρωταθλήματος (Associated Party Transaction ή APT), μετά την απόφαση της Δευτέρας για την υπόθεση.

Η Μάντσεστερ Σίτι, που χθες κέρδισε μια πρώτη μάχη ενάντια στη διοργανώτρια αρχή, έστειλε επιστολή στους άλλους 19 συλλόγους και στην Λίγκα,  κατηγορώντας την Premier League για «παραπλάνηση».

Η Σίτι πρόσθεσε επίσης ότι θα μπορούσαν να ληφθούν περαιτέρω νομικά μέτρα εάν γίνουν βιαστικά οι τροποποιήσεις στους κανόνες APT.

Τη Δευτέρα μια ανεξάρτητη επιτροπή δημοσίευσε την απόφασή της για την υπόθεση της Σίτι κατά της Premier League σχετικά με τους κανόνες APT, που στοχεύουν να ρυθμίσουν τις συμφωνίες χορηγίας με εταιρείες οι οποίες συνδέονται με τους ιδιοκτήτες των συλλόγων για να διογκώσουν τις ροές εσόδων και να δώσουν περιθώριο για μεγαλύτερες δαπάνες.

Η επιτροπή διαπίστωσε ότι οι κανόνες της APT ήταν «παράνομοι», καθώς αποκλείουν τα δάνεια από τους μετόχους στους συλλόγους τους, αλλά η Πρέμιερ Λιγκ ισχυρίστηκε ότι «το δικαστήριο υποστήριξε την ανάγκη για ένα σύστημα APT στο σύνολό του και απέρριψε τις περισσότερες αιτιάσεις της Μάντσεστερ Σίτι».

Στη συνέχεια, ο γενικός σύμβουλος της Σίτι, Σάιμον Κλιφ, εκ μέρους του συλλόγου, έστειλε μια επιστολή περιγράφοντας την άποψή του για την απάντηση του πρωταθλήματος.

Στην επιστολή, η Σίτι υποστηρίζει ότι η δήλωση της Premier League «είναι παραπλανητική και περιέχει αρκετές ανακρίβειες». Η Σίτι προσθέτει ότι η περίληψη της Λίγκας είναι «ένας περίεργος τρόπος να δεις την απόφαση». Η Premier League, από την πλευρά της, απέρριψε την ιδέα ότι η απάντησή της στην απόφαση είναι παραπλανητική.

Η Premier League ανέφερε στη δήλωσή της ότι η απόφαση «(υποστηρίζει) τους γενικούς στόχους, το πλαίσιο και τη λήψη αποφάσεων του συστήματος APT». Η θέση της City στην επιστολή της είναι ότι η απόφαση σημαίνει ότι «όλοι οι κανόνες APT είναι άκυροι και ισχύουν από το 2021 (όταν εισήχθησαν για πρώτη φορά)».

Στη δήλωσή της τη Δευτέρα, η Premier League παραδέχτηκε ότι η απόφαση εντόπισε «ένα μικρό αριθμό διακριτών στοιχείων» της APT που δεν συμμορφώνονται με τη νομοθεσία περί ανταγωνισμού, αλλά αυτά «μπορούν γρήγορα και αποτελεσματικά να διορθωθούν από το πρωτάθλημα και τους συλλόγους».

Η Σίτι, ωστόσο, προειδοποίησε ότι οποιεσδήποτε τροποποιήσεις γίνονται στους κανόνες της APT δεν πρέπει να γίνονται βιαστικά, απειλώντας με νέα νομικά μέτρα.

Αν και οι 20 σύλλογοι θα συναντηθούν την επόμενη Πέμπτη για να συζητήσουν τις συνέπειες από την απόφαση της APT, δεν υπάρχει σχέδιο ψηφοφορίας για το θέμα.

naftemporiki.gr