Skip to main content

Η La Liga κινεί ποινικές ενέργειες κατά των χούλιγκαν της Ατλέτικο

REUTERS/Ana Beltran

Οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί των «Ροχιμπλάνκος» υπήρξαν πρωταγωνιστές τουλάχιστον 142 περιστατικών μεταξύ της περιόδου 2015-16 και 2022-23

Η ρίψη αντικειμένων στον Τιμπό Κουρτουά από τον «πυρήνα» των υποστηρικτών της Ατλέτικο Μαδρίτης στη διάρκεια του β΄ημιχρόνου του ντέρμπι με τη Ρεάλ θα τιμωρηθεί από την ισπανική Λίγκα (La Liga), που επιθυμεί να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα για τον τερματισμό της βίας στα ισπανικά γήπεδα.

Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα As, το μερικό κλείσιμο του Civitas Metropolitano (το γήπεδο της Ατλέτικο Μαδρίτης) δεν αρκεί και η La Liga ξεκινά νομικά μέτρα κατά της Frente Atletico.

Πρόκειται για την ομάδα των χούλιγκαν που είναι υπεύθυνη για τη ρίψη αντικειμένων στον Βέλγο τερματοφύλακα, ενέργεια που οδήγησς τον διαιτητή Ματέο Μπουσκέτς να διακόψει τον αγώνα και να στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Την Παρασκευή η La Liga παρουσίασε ένα έγγραφο στην Επιτροπή κατά της Βίας, που κατηγορεί τη ριζοσπαστική ομάδα Frente Atletico για βίαιες ενέργειες.

«Θα προβούμε στις απαραίτητες ποινικές ενέργειες εναντίον των μελών της Frente Atletico. Μέσω αυτών των ενεργειών, εκτός από την ατομική ευθύνη των μελών της, θα ζητηθεί η διάλυση της Frente Atletico και η λήψη μέτρων όπως το κλείσιμο των χώρων και των εγκαταστάσεων στα οποία συγκεντρώνονται, καθώς και η αναστολή των δραστηριοτήτων που διεξάγονται από τη συγκεκριμένη οργάνωση ή ομάδα», αναφέρεται σε δελτίο Τύπου.

Επιπλέον, η La Liga θα ζητήσει ισόβια απαγόρευση πρόσβασης στο Cívitas Metropolitano για όσους εμπλέκονται.

«Ζητήσαμε τη συνεργασία της Κρατικής Επιτροπής κατά της Βίας στον Αθλητισμό και τη ρητή υποστήριξη της Εισαγγελίας για να διασφαλίσουμε ότι αυτές οι δικαστικές διαδικασίες θα εξελιχθούν με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα και ότι θα ληφθούν αποφασιστικά μέτρα κατά της βίας στο ισπανικό ποδόσφαιρο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με μια εσωτερική μελέτη της La Liga, η ομάδα Frente Atletico ενεπλάκη σε 142 περιστατικά μεταξύ της σεζόν 2015-16 και 2022-23.

naftemporiki.gr