Skip to main content

Ο Σάσα πήρε τ΄ όπλο του…

Ο Βεζένκοφ ήταν ασταμάτητος στο Λαύριο και οδήγησε τον Ολυμπιακό σε νικηφόρα πρεμιέρα στην Basket League

Με τον Σάσα Βεζένκοφ να σκοράρει 25 πόντους και να οδηγεί την ομάδα του, ο Ολυμπιακός «χάιδεψε» το γκάζι από τα μέσα της τελευταίας περιόδου και νίκησε εκτός έδρας το Λαύριο με 93-75, στην πρεμιέρα του στην εφετινή Basket League.

Η ομάδα της Λαυρεωτικής εμφανίστηκε αξιόμαχη και προηγήθηκε σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα, ακόμα και με +8, αλλά από τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» άφησαν κατά μέρος την… αγγαρεία και συγκεντρώθηκαν, όλα έγιναν εύκολα γι΄ αυτούς.

Το Λαύριο προηγήθηκε με 22-19 στην πρώτη περίοδο κι έκλεισε το ημίχρονο στο 43-40. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε (62-62) με διαδοχικούς αιφνιδιασμούς του Γουίλιαμς-Γκος κι έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο στο +5 με τρίποντο του Βιλντόζα (64-69).

Το Λαύριο μείωσε στο καλάθι (69-71) στα μέσα της τέταρτης περιόδου, αλλά οι περισσότερες λύσεις και το μεγάλο βάθος πάγκου των «ερυθρόλευκων» τους επέτρεψε να είναι πολύ πιο «φρέσκοι» στον επίλογ του αγώνα και να διευρύνουν τη διαφορά.

Εκτός του Βεζένκοφ, σημαντική δουλειά για τους νικητές έκαναν επίσης οι Πετρούσεφ με 16 πόντους (6/8 δίποντα, 4/5 βολές, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), ο Πίτερς με 13 και ο Ράιτ με 10 πόντους, ενώ μεστή εμφάνιση έκανε ο Βιλντόσα (9π., 3/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ).

Για τους γηπεδούχους διψήφιοι ήταν ο Σέρμαν με 13 και ο Βον με 11 πόντους.