Skip to main content

Απώλειες για Λεβερκούζεν και Ντόρτμουντ

REUTERS/Thilo Schmuelgen

Η πρωταθλήτρια Μπάγερ έπαιξε με τη φωτιά και κάηκε με αντίπαλο τη νεοφώτιστη Χόλσταϊν

Κάτι δεν πάει καλά φέτος στην νταμπλούχο Γερμανίας Μπάγερ Λεβερκούζεν, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της εφετινής αγωνιστικής περιόδου.

Στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής στην Μπουντεσλίγκα οι «ασπιρίνες» υποδέχθηκαν τη νεοφώτιστη και ουραγό της κατηγορίας, Χόλσταϊν, η οποία έφυγε από την «Μπάι Αρένα» με έναν ανέλπιστο βαθμό (2-2).

Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο προηγήθηκε με 2-0 μόλις στο 8ο λεπτό, απειλώντας με συντριβή το συγκρότημα από το Κίελο. Αντ΄ αυτού οι γηπεδούχοι επαναπαύτηκαν, άφησαν το γκάζι στο ρελαντί, έδωσαν δικαιώματα κι εν τέλει το πλήρωσαν με δύο χαμένους βαθμούς!

Η Λεβερκούζεν υποχώρησε έτσι στην πέμπτη θέση της κατάταξης, αλλά η Ντόρτμουντ, πρωτοπόρος στη League Phase του Champions League μετά τις πρώτες δύο αγωνιστικές, την πάτησε ακόμα χειρότερα.

Οι ασταθείς Βεστφαλοί ηττήθηκαν (1-2) από την Ουνιόν στο Βερολίνο κι έχασαν κι άλλο έδαφος συγκριτικά με τις διεκδικήτριες του τίτλου, καθώς αιφνιδιάστηκαν από τους γηπεδούχους και βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 στο ημίχρονο.

Ο Κουλιεράκης ξεκίνησε βασικός στην ενδεκάδα της Βόλφσμπουργκ και πανηγύρισε με τους «Λύκους» την εκτός έδρας νίκη με 3-1 από της Μπόχουμ, που ήταν η δεύτερη στο εφετινό πρωτάθλημα, ενώ η Φράιμπουργκ νίκησε 1-0 στη Βρέμη τη Βέρντερ και βρέθηκε, προσωρινά τουλάχιστον, τρίτη.

Αποτελέσματα και σκόρερ:

  • Άουγκσμπουργκ-Γκλάντμπαχ 2-1 (39΄ Σλότερμπεκ, 65΄ Κλοντ-Μορίς – 72΄ Κλάιντιεστ)
  • Λεβερκούζεν-Χόλσταϊν 2-2 (4΄ Μπονιφέις, 8΄ Χόφμαν – 45΄+5 Γκέσβιλ, 69΄ πεν. Αρπ)
  • Βέρντερ Βρέμης-Φράιμπουργκ 0-1 (75΄ Ντόαν)
  • Ουνιόν Βερολίνου-Ντόρτμουντ 2-1 (25΄ πεν. Φογκτ, 45΄ Βέρτεσεν – 62΄ Ρίερσον)
  • Μπόχουμ-Βόλφσμπουργκ 1-3(72΄ Μποάντου – 21΄ Τιάγκο Τόμας, 37΄, 88΄ Βιντ)