Skip to main content

Champions League: Λιλ και Άστον Βίλα «προσγείωσαν» Ρεάλ και Μπάγερν

REUTERS/Stephanie Lecocq

Την παράσταση, ωστόσο, έκλεψε το παγκόσμιας κλάσης γκολ του Χρήστου Τζόλη με το οποίο η Μπριζ πήρε τη νίκη στην Αυστρία

Οι πρώτες «βόμβες» εξερράγησαν εκκωφαντικά στο νέο Champions League, καθώς Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου έφυγαν με σκυμμένο κεφάλι από το «Πιερ Μορουά» του Λιλ και το «Βίλα Παρκ» του Μπέρμιγχαμ.

Η απίθανη Λιλ του Μπρούνο Τζενέσιο και οι «Χωριάτες» του Ουνάι Έμερι, τους οποίους είχε αποκλείσει με δύο νίκες ο Ολυμπιακός μερικούς μήνες πριν, στο δρόμο για την κατάκτηση του Conference League, επιβλήθηκαν αμφότερες με 1-0 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής κι έδειξαν ότι οι «μεγάλοι» της Ευρώπης θα πρέπει να ματώνουν για να πάρουν αποτέλεσμα στη νέα διοργάνωση.

Τα πράγματα δεν πήγαν καλύτερα ούτε για την Ατλέτικο Μαδρίτης που γνώρισε συντριβή στο «Ντα Λουζ» από την Μπενφίκα (βασικός ο Παυλίδης), ενώ το αστέρι του Τζόλη έλαμψε εκτυφλωτικά (και) στην Αυστρία, όπου με ένα γκολ παγκόσμιας κλάσης έδωσε τη νίκη στην Μπριζ απέναντι στη Στουρμ Γκρατς.

Η Γιουβέντους έκανε την ανατροπή στην «Ρεντ Μπουλ Αρένα» απέναντι στη Λειψία, ενώ σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι στο βροχερό Ζάγκρεμπ η Μονακό κατόρθωσε να φύγει με βαθμό, παρότι είχε βρεθεί να χάνει 0-2 από τους Κροάτες της Ντινάμο.

Αθόρυβα η Λίβερπουλ έκανε το 2Χ2 νικώντας μετά τη Μίλαν στο «Σαν Σίρο» (3-1) και δεύτερη ιταλική ομάδα, την Μπολόνια με 2-0 στο «Άνφιλντ» και ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με Μπορούσια Ντόρτμουντ, Μπρεστ, Μπενφίκα, Γιουβέντους, Λεβερκούζεν και Άστον Βίλα.

Να σημειωθεί ότι οι «Χωριάτες» στη νίκη τους επί των Βαυαρών επανέλαβαν το σκορ της νίκης επί της ίδιας ομάδας στον ιστορικό τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1982, με το γκολ του μεγάλου σέντερ φορ τους Πίτερ Γουΐδ.

Αποτελέσματα και σκόρερ:

  • Χιρόνα-Φέγενορντ 2-3 (19΄ Λόπεθ, 73΄ Φαν ντε Μπεκ – 23΄ αυτ. Ερέρα, 33΄ Μιλάμπο, 79΄ αυτ. Κρέιτσι)
  • Σαχτάρ Ντόνετσκ-Αταλάντα 0-3 (21΄ Τζιμσίτι, 44΄ Λούκμαν, 48΄ Μπελανόβα)
  • Άστον Βίλα-Μπάγερν 1-0 (79΄ Ντουράν)
  • Μπενφίκα-Ατλέτικο Μαδρίτης 4-0 (13΄ Ακτούρκογλου, 52΄ πεν. Ντι Μαρία, 75΄ Μπα, 84΄ πεν. Κοκτσού)
  • Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Μονακό 2-2 (45+3΄ Σούσιτς, 66΄ Μπατούρινα – 74΄ Σαλισού, 90΄ πεν. Ζακάρια)
  • Λιλ-Ρεάλ Μαδρίτης 1-0 (45΄+3 Ντέιβιντ)
  • Λίβερπουλ-Μπολόνια 2-0 (11΄ ΜακΆλιστερ, 75΄ Σαλάχ)
  • Λειψία-Γιουβέντους 2-3 (30΄, 65΄ πεν. Σέσκο – 50΄, 68΄ Βλάοβιτς, 82΄ Κονσεϊσάο)
  • Στουρμ Γκρατς-Κλαμπ Μπριζ 0-1 (24΄ Τζόλης)