Skip to main content

Μεντιλίμπαρ: Να κάνουμε ένα βήμα μπροστά

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού ζητά από τους παίκτες του να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο γιατί πρέπει να αρχίσουν να νικούν και στην Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βελτιώσει το παιχνίδι του για να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Μπράγκα, κι αυτό είναι το αυτονόητο καθώς οι Πορτογάλοι διαθέτουν ένα ποιοτικό και αξιόμαχο συγκρότημα, όπως δείχνουν τα αποτελέσματά τους.

Ως εκ τούτου αυτό είναι το προφανές για τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και το υπογράμμισε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα (3/10, 19:45) στο «Γ. Καραϊσκάκης», για τη 2η αγωνιστική στη League Phase του Europa League.

Ο Ισπανός προπονητής επιβεβαίωσε ότι οι Μασούρας, Πιρόλα και Μαρτίνς θα είναι στην αποστολή και αποκάλυψε ότι αύριο δεν θα επαναλάβει το «πείραμα» της Λιόν (4-5-2), αφού όπως ο ίδιος παραδέχθηκε δεν λειτούργησε.

«Έχουμε συνηθίσει να μιλάμε για τον Όρτα, αλλά υπάρχει και ο Μπρούμα. Η Μπράγκα δεν έχει μόνο έναν ή δύο καλούς παίκτες, έχει ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ και το πλάνο μας αφορά στο πώς θα αντιμετωπίσουμε όχι έναν ή δύο παίκτες αλλά όλη την ομάδα», σχολίασε ο Βάσκος τεχνικός όταν ρωτήθηκε για τους δύο γνώριμους στην πειραϊκή ομάδα παίκτες.

«Θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνα και πιστοί στο πλάνο μας. Ο Μπρούμα είναι πολύ ποιοτικός, ξέρουμε τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει, αλλά εμείς κοιτάμε πώς θα αντιμετωπίσουμε κάθε αντίπαλο. Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο, αλλά είμαστε Ολυμπιακός και θέλουμε να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε στην έδρα μας».

Ερωτηθείς για τη βελτίωση που χρειάζεται η ομάδα του, απάντησε πως «είναι η στιγμή που θα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, να βελτιωθούμε, όπως περιμένει ο κόσμος. Να πιέζουμε πολύ ψηλά, να είμαστε πιο επιθετικοί, αλλά να είμαστε αποτελεσματικοί και στην άμυνα. Παίζουμε με μια πολύ καλή ομάδα, θέλουμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες μας και χρειαζόμαστε τη βοήθεια του κόσμου μας».

Για τους Μασούρα, Πιρόλα και Μαρτίνς απάντησε ότι «προπονήθηκαν τη Δευτέρα, θα προπονηθούν και σήμερα και θα είναι έτοιμοι να παίξουν».

Όσο για το εάν υπολογίζει και τους νεαρούς Έλληνες παίκτες του; «Υπολογίζω όλους τους παίκτες το ίδιο, έχουν αποδείξει πως μπορούν να βρίσκονται στην ομάδα. Έχουμε ένα πολύ μεγάλο ρόστερ, με 31 παίκτες, αυτό κάνει δυσκολότερο να υπάρχουν ευκαιρίες. Είναι μαζί μας, τους υπολογίζουμε, αλλά φυσικά υπάρχει και η ομάδα των Νέων για να μπορούν να αγωνίζονται συνεχώς».

Για το σύστημα που θα επιλέξει αύριο, απάντησε εμμέσως: «Στο παιχνίδι με τη Λιόν δεν πήγε σχεδόν τίποτα καλά. Αλλάξαμε το σύστημά μας για πρώτη φορά, αλλά δεν λειτούργησε καλά. Στον αγώνα με τον Ατρόμητο επιστρέψαμε στο γνωστό σύστημά μας και ήμασταν βελτιωμένοι».

Ως προς την Μπράγκα, είπε ότι «μας ενδιαφέρει ο αντίπαλος, ξέρουμε πως είναι πολύ καλή ομάδα και τα αποτελέσματα το δείχνουν. Όμως πρωτίστως μας απασχολεί η δική μας ομάδα και πώς θα αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι της Πέμπτης».

Σε κάθε περίπτωση, ο Μεντιλίμπαρ εκτιμά πως «οι παίκτες μου θα συγκεντρωθούν στον αυριανό αγώνα. Είναι πολύ σημαντικός ο αγώνας της Κυριακής (με τον Παναθηναϊκό) αλλά και ο αυριανός, γιατί αν θέλουμε να προχωρήσουμε θα πρέπει να αρχίσουμε να κερδίζουμε στην Ευρώπη. Οι παίκτες μου γνωρίζουν τη σημασία κάθε αγώνα».