Skip to main content

Λουτσέσκου: Οι δύο ήττες έχουν προκαλέσει μια αναστάτωση

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ αισιοδοξεί ωστόσο ότι η ομάδα του θα ανακάμψει γρήγορα και ο αγώνας με την Στεάουα προσφέρεται γι΄ αυτό

Προβληματισμένος και ταυτόχρονα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αυριανό αγώνα (Πέμπτη 3/10, 22:00) με την Στεάουα Βουκουρεστίου στην Τούμπα, για τη 2η αγωνιστική του Europa League.

Οι δύο συνεχείς ήττες, από τη Γαλατασαράι και τον Άρη, έχουν δημιουργήσει ένα ερωτηματικό, αλλά ο Ρουμάνος προπονητής αισιοδοξεί ότι ο «Δικέφαλος» θα ανακάμψει γρήγορα.

«Είναι ένα παιχνίδι σαν όλα τα άλλα. Δεν άλλαξα την καθημερινότητά μου. Ξύπνησα στις 5 το πρωί γιατί με βασανίζουν κάποιες σκέψεις τις τελευταίες ημέρες», σχολίασε ο Λουτσέσκου όταν ρωτήθηκε για την ιδιαιτερότητα του αγώνα απέναντι σε ομάδα από την πατρίδα του.

«Δεν αλλάζει κάτι επειδή απέναντι θα είναι μια ομάδα από τη Ρουμανία. Θα μπούμε στο γήπεδο, όπως κάθε φορά, για να κερδίσουμε. Βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν. Πρέπει να βρούμε την ισορροπία και να γίνουμε ομάδα. Έχουμε πολλά νέα πρόσωπα και πρέπει να δουλέψουμε πάνω σ’ αυτή τη διαδικασία».

Όσο για το αν οι ήττες από τη Γαλατάσαραϊ έχουν επηρεάσει το κλίμα; «Οι δύο ήττες έχουν προκαλέσει μια αναστάτωση. Είμαστε μια ομάδα που δεν της αρέσει να χάνει. Αναλύσαμε την ήττα με τον Άρη, αντιληφθήκαμε ότι όλες οι μεγάλες ομάδες θα έχουν τέτοιες περιόδους. Αρκεί να μη μένουμε σ’ αυτό», απάντησε.

Αναφορικά με παίκτες όπως ο Κεντζιόρα, ο Μπάμπα και ο Τάισον, που έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής μέχρι τώρα στη σεζόν, σε αντίθεση με τους νέους που ήρθαν φέτος, ο Λουτσέσκου απάντησε:

«Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να διαχειριστούν τις δυνάμεις τους. Ο Σορετίρε είναι το μέλλον της ομάδας, αλλά προέρχεται από μια ομάδα ακαδημιών, ουσιαστικά, η ενσωμάτωσή του απαιτεί χρόνο Ο Γκόμεζ προσγειώθηκε σε ένα άλλο περιβάλλον για εκείνον και θέλω να δω πώς μπορεί να αντιδράσει στη διαδικασία και πότε θα είναι έτοιμος να αντικαταστήσει ένα ποδοσφαιριστή της αξίας του Μπάμπα».

Σχολιάζοντας, τέλος, την πρόσφατη εκτίμηση του Ιβάν Σαββίδη ότι ο εφετινός ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ομάδα στη δωδεκαετία που βρίσκεται εκείνος στο τιμόνι της, ο Λουτσέσκου είπε:

«Ο κ. Σαββίδης το έκανε για δύο λόγους: Πρώτον για να βάλει πίεση σε μένα και δεύτερον για να δώσει κίνητρο και αυτοπεποίθηση στους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Δεν είναι εύκολο, ούτε το σωστό, να λέμε ότι είναι η καλύτερη, όταν είμαστε στην αρχή της σεζόν».