Skip to main content

Η Alpine κλείνει το πρόγραμμα κινητήρων F1 στα τέλη του 2025

Η μετάβαση γίνεται για την υπαγωγή στο πρότζεκτ «Hypertech Alpine»

Η Alpine επιβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα κινητήρων της Formula 1 θα κλείσει στα τέλη του 2025.

Το πρόγραμμα της ομάδας της Formula 1 χωρίζεται σε δύο εργοστάσια – το σασί κατασκευάζεται στο Enstone του Ηνωμένου Βασιλείου κι ο κινητήρας στο Viry-Chatillon της Γαλλίας.

Οι κινητήρες σχεδιάστηκαν και παράγονται στη γαλλική βάση από τότε που η ομάδα μπήκε στη Formula 1, το 1977.

Αυτή η μετάβαση θα οδηγήσει τη Viry-Chatillon να υπαχθεί στο πρότζεκτ «Hypertech Alpine», το οποίο επιδιώκει να δημιουργήσει ένα κέντρο μηχανικής αριστείας.

Η Hypertech Alpine θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του υπεραυτοκίνητου Alpine, στις μελλοντικές τεχνολογίες μπαταριών και στις νέες τεχνολογίες ηλεκτροκινητήρων.

Το Viry-Chatillon θα συνεχίσει την ενασχόλησή του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό μέσω των υπαρχουσών συμμετοχών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally-Raid (W2RC).

Θα διατηρήσει επίσης μια «μονάδα παρακολούθησης F1», η οποία θα επιδιώξει «να διατηρήσει τις γνώσεις και τις δεξιότητες των εργαζομένων σε αυτό το άθλημα και να παραμείνει στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας για τα διάφορα έργα της Hypertech Alpine».

«Η δημιουργία του κέντρου Hypertech Alpine είναι το κλειδί για τη στρατηγική ανάπτυξης της Alpine και, γενικότερα, για τη στρατηγική καινοτομίας του Ομίλου», δήλωσε ο Φιλίπ Κριφ, διευθύνων σύμβουλος της Alpine.

«Το αγωνιστικό DNA παραμένει ακρογωνιαίος λίθος της μάρκας. Θα συνεχίσει να τροφοδοτεί ένα πρωτοφανές βιομηχανικό και αυτοκινητιστικό έργο, χάρη ιδιαίτερα στην Hypertech Alpine».

Αυτή είναι η τελευταία ανανέωση στην ομάδα της Alpine Formula 1, η οποία περιλαμβάνει την επιστροφή του αμφιλεγόμενου πρώην αφεντικού της ομάδας, Φλάβιο Μπριατόρε, ως εκτελεστικού συμβούλου.

Η Alpine δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τα σχέδιά της μετά τη διακοπή της λειτουργίας του κινητήρα της, αλλά αναμένεται ότι θα στραφεί σε προμήθεια πελατών από τη Mercedes το 2026.

naftemporiki.gr