Skip to main content

Ο Ιταλός διαιτητής Μαρέσκα απείλησε παίκτη

Η UEFA τον άλλαξε από τον αγώνα του Champions League ανάμεσα στην Αϊντχόφεν και την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας

Ο Φάμπιο Μαρέσκα, ένας από τους πιο έμπειρους Ιταλούς διαιτητές, αντικαταστάθηκε από την UEFA ως τέταρτος διαιτητής στον αγώνα του Champions League Αϊντχόφεν-Σπόρτινγκ Λισσαβόνας από τον συμπατριώτη του Ντανιέλε Ντόβερι.

Ο λόγος; Οι κατηγορίες για τον διεθνή ρέφερι μετά από έναν αγώνα στο Κουβέιτ. Όπως αναφέρει η Corriere dello Sport στη σημερινή έκδοσή της, ο Μαρέσκα πήγε στη χώρα της Μέσης Ανατολής για να διαιτητεύσει την αναμέτρηση Κουβέιτ SC-Αλ Αράμπι, για την έκτη αγωνιστική του εθνικού πρωταθλήματος.

Λίγες ώρες μετά το τέλος του αγώνα, μέλος του ΔΣ των φιλοξενούμενων κατήγγειλε τον Ιταλό διαιτητή ότι απείλησε να σκοτώσει παίκτη της ομάδας του. Ο δικηγόρος Αντνάν Μαχμούντ Αμπέλ αποκάλυψε το παρασκήνιο και την καταγγελία εναντίον του Μαρέσκα μέσω του λογαριασμού του στο X.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο Ιταλός διαιτητής φέρεται ειπών στον ποδοσφαιριστή της Αλ Αράμπι Καλέντ Αλ Μουσρέντ, «θα σε σκοτώσω».

«Κατευθυνόμαστε στο αστυνομικό τμήμα Ανταϊλίγια (προάστιο της πόλης του Κουβέιτ) για να υποβάλουμε καταγγελία κατά του Ιταλού διαιτητή του σημερινού αγώνα επειδή απείλησε τον παίκτη Καλέντ Αλ Μουσρέντ με τη φράση: “Θα σε σκοτώσω”. Έχουμε αποδείξεις και σε βίντεο για το τι συνέβη», αναφέρει η ανάρτηση του δικηγόρου στο X.

Προς το παρόν ούτε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ιταλίας (FIGC) ούτε η Ένωση Διαιτητών (AIA) έχουν τοποθετηθεί για το περιστατικό, το οποίο δεν έχει ακόμη επαληθευτεί, ενώ η απόφαση της UEFA ελήφθη για να αποφευχθεί άμεσα η διαμάχη για τον Ιταλό διαιτητή, ο οποίος εν τω μεταξύ επέστρεψε στην Ιταλία.