Skip to main content

Η μάχη του Χάμιλτον με την κατάθλιψη

REUTERS/Tolga Bozoglu

Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1 μίλησε ανοιχτά για τους «δαίμονες» που τον καταδίωκαν από νεαρή ηλικία

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στους Times ότι πάλευε με την κατάθλιψη για χρόνια, από νεαρή ηλικία, καθώς αντιμετώπιζε την πίεση της καριέρας του στους αγώνες αυτοκινήτων και την παρενόχληση που υπέστη στο σχολείο.

Ο 39χρονος, ο οποίος αγωνίζεται από την ηλικία των έξι ετών, είπε ότι πάλεψε επίσης με την κατάθλιψη ως ενήλικας και αγωνίστηκε για να ανοιχτεί στο ταξίδι του.

«Νομίζω ότι ήταν η πίεση των αγώνων και οι δυσκολίες στο σχολείο. Ο εκφοβισμός. Δεν είχα κανέναν να μιλήσω», είπε ο Λιούις Χάμιλτον στη συνέντευξη.

«Είχα προβλήματα με την ψυχική μου υγεία σε όλη μου τη ζωή, συγκεκριμένα κατάθλιψη από πολύ μικρός, πρέπει να ήμουν γύρω στα 13. Όταν ήμουν στα είκοσί μου, πέρασα μερικές πολύ δύσκολες στιγμές».

Ο Βρετανός έκανε το ντεμπούτο του στη Formula 1 το 2007, σε ηλικία 21 ετών, κι έγινε ο πρώτος μαύρος οδηγός στο πρωτάθλημα. Κέρδισε τον τίτλο την επόμενη χρονιά και ισοφάρισε το ρεκόρ του Μίχαελ Σουμάχερ με επτά τίτλους, το 2020.

«Μαθαίνουμε από τα πράγματα που μας μετέδωσαν οι γονείς μας, κατανοούμε καλύτερα τον τρόπο που αντιδρούμε στα πράγματα, πώς μπορούμε να τον αλλάξουμε», είπε. «Αυτό που θα μπορούσε να με θυμώσει στο παρελθόν δεν με θυμώνει πλέον σήμερα».

Ο οδηγός της Mercedes, ο οποίος θα ενταχθεί στη Ferrari την επόμενη χρονιά, είναι έκτος στο πρωτάθλημα πριν από το επόμενο Grand Prix, που είναι προγραμματισμένο για το Όστιν (Ηνωμένες Πολιτείες), στις 20 Οκτωβρίου.

naftemporiki.gr