Skip to main content

Ο Πιερό οδήγησε την ΑΕΚ στη νίκη, 2-0 τον Παναθηναϊκό

Πηγή φωτ: ΙΝΤΙΜΕ, Μπιρνταχάς Δημήτρης

Η ΑΕΚ πήρε την νίκη στο αποψινό αθηναϊκό ντέρμπι και πάτησε στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, επικρατώντας επί του Παναθηναϊκού με 2-0

Ο θηριώδης σέντερ φορ με γκολ και κερδισμένο πέναλτι ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Ένωσης στο αποψινό αθηναϊκό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ΑΕΚ πήρε την νίκη στο αποψινό αθηναϊκό ντέρμπι και πάτησε στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, επικρατώντας επί του Παναθηναϊκού με 2-0.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της συνάντησης ο Φραντσίς Πιερό με γκολ και κερδισμένο πέναλτι, ενέργειες που έκαναν την διαφορά.

Το ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου ήταν αρκετά ισορροπημένο, η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της από το 20′ και μετά, πήρε την μάχη του κέντρου και στην πρώτη της καλή στιγμή άνοιξε το σκορ.

Ο Ρότα από δεξιά έκανε την σέντρα αμαρκάριστος, ο Πιερό νίκησε στον αέρα τον Ίνγκασον και με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 30′. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να δημιουργήσει και η μοναδική του απειλή για την εστία της Ένωσης ήρθε στο 40′, όταν ο Στρακόσια απέκρουσε την κεφαλιά του Γεντβάι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Τετέ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «πράσινοι» μπήκαν πιο δυνατά και στο 48′ απείλησαν με τον Τετέ να βλέπει τον Στρακόσια αν έχει την λύση. Στο 49′ ο Ουναϊ σούταρε άουτ και στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι είχαν απλά μια φλύαρη υπεροχή και κατοχή της μπάλας.

Η μεγάλη φάση για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 86′ όταν ο Ιωαννίδης μόνος του απέναντι από τον Στρακόσια, δεν βρήκε καλά την μπάλα και ξόδεψε μια τεράστια ευκαιρία.

Η ομάδα του Αλόνσο πίεζε αλλά η ΑΕΚ σε μια ανύποπτη στιγμή κέρδισε πέναλτι στις καθυστερήσεις όταν ο Πιερό νίκησε τον Τσέριν στον αέρα και η κεφαλιά του βρήκε στο χέρι του Σλοβένου μέσου.

Ο Άμραμπατ ανέλαβε την εκτέλεση, σκόραρε και διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια.