Skip to main content

Θρίαμβος του Άρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Με γκολ του Γκαρθία στο 63΄ οι «κίτρινοι» έφυγαν νικητές από την Τούμπα και πλησίασαν την κορυφή

Με γκολ του Μάνου Γκαρθία στο 63ο λεπτό, ο Άρης αναδείχθηκε νικητής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης επί του ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος .

Ο Ισπανός μέσος έκανε τη διαφορά, ενώ οι γηπεδούχοι, τους οποίους «έπιασε» στους 13 βαθμούς ο Ολυμπιακός, είχαν (μεταξύ άλλων) δύο προσπάθειές τους να σταματούν στα δοκάρια του Κουέστα.

Από την πλευρά τους, οι «κίτρινοι» ανέβηκαν στους 11 βαθμούς και μέσα σε έξι αγωνιστικές έχουν νικήσει δύο από τα φαβορί του πρωταθλήματος, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Στο 27ο λεπτό και σε γύρισμα του Τάισον από δεξιά το πλασέ του Τισουντάλι σταμάτησε στη ρίζα της αριστερής δοκού και να απομακρύνεται.

Στο 35΄ οι κόντρες ευνόησαν τον Ντιαντί, αλλά το μονοκόμματο σουτ του Σενεγαλέζου βρήκε τον Κοτάρσκι σε ετοιμότητα στην αριστερή γωνιά του.

Την καλύτερη στιγμή τους οι «ασπρόμαυροι» την είχαν στο 39’, με τον Κωνσταντέλια να πλασάρει άσχημα όντας αφύλακτος από το σημείο του πέναλτι.

Οι «κίτρινοι» προειδοποίησαν στο 57΄, με τον Κοτάρσκι να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ το σουτ του Μορόν μετά την κόντρα στον Μπάμπα.

Τρία λεπτά μετά ο Κεντζιόρα πρόλαβε την ύστατη στιγμή τον Νταντί μετά την κάθετη του Μάνου Γκαρθία, με τον Ισπανό να κρατάει το καλύτερο για τον εαυτό του, όταν με τρομερή ατομική ενέργεια άδειασε τρεις αντιπάλους και «εκτέλεσε» από πλάγια θέση για το 0-1 στο 63΄.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε στο διάστημα που απέμενε, με τον Άρη να δίνει χώρο και να ψάχνει μια καλή αντεπίθεση αλλά παραλίγο να το πληρώσει στο 84΄, όταν το οριζόντιο δοκάρι απομάκρυνε αντί του Κουέστα το κοντινό σουτ του Μπάμπα.