Skip to main content

Μπαρτζώκας: Να χτίσουμε συνήθειες

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για το ξεκίνημα της σεζόν και την διαδικασία εξέλιξης της ομάδας

Ο Ολυμπιακός ξεκινά αύριο την σεζόν, αντιμετωπίζοντας το Περιστέρι στον ημιτελικό του Super Cup της Ρόδου και ο προπονητής των Πειραιωτών, Γιώργος Μπαρτζώκας, μίλησε για την διαδικασία εξέλιξης του συνόλου.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον μεγαλύτερο προβληματισμό του: «Ο προβληματισμός της εποχής. Προσπαθούμε να χτίσουμε συνήθειες, να βάλουμε τη φιλοσοφία μας στην ομάδα έχοντας καινούργια πρόσωπα και αρκετά παλιά. Πάντα η διαδικασία αυτή είναι ίδια, πάντα έχει δυσκολίες και σε μας λίγο περισσότερο γιατί όπως ξέρετε λείπει από την προετοιμασία μας οι δύο βασικοί μας σέντερ. Αλλά έτσι είναι αυτή η δουλειά, ιδίως όταν είσαι σε μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό πρέπει να προβληματίζεσαι κάθε μέρα, δεν υπάρχει μία ήσυχη βραδιά τους επόμενους δέκα μήνες, οπότε είμαστε συνηθισμένοι».

Για το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να διαλέξουν έξι ξένους: «Για μένα αυτή τη στιγμή είναι αρκετά εύκολο. Έχουμε τέσσερις τραυματίες από τους εννιά ξένους που έχουμε. Οπότε η έξι είναι οι επόμενοι. Για την ώρα λοιπόν είναι αρκετά εύκολο. Αλλά στη συνέχεια θα είναι πραγματικά δύσκολο και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις προσθαφαιρέσεις δηλαδή ποιον βάζουμε ή ποιον αφαιρούμε από τη λίγκα, έτσι ώστε να κρατήσουμε το κίνητρο όλων ζωντανό. Ουσιαστικά θα πρέπει να κάνω ένα rotation αν το επιτρέψουν οι τραυματισμοί στη χρονιά. Άρα μέσα στη χρονιά θα είναι δύσκολο πολύ, αυτή τη στιγμή είναι εύκολο».